onsdag 20 maj 2015

Asklåda till vedspis

Ny bakplåt eller asklåda till din vedspis , kamin eller panna Du ger oss måtten, de anger du vid beställningen i meddelanderutan. Leveranstiden är ca 2-veckor. Bilderna 1-visar några exempel på utförande på asklåda. Asklåda kostar 425:- Artnr. Vi har massor av reservdelar till vedspisar.


Vi försöker ha så mycket som möjligt i lager.

Vi kan också hjälpa er med att gjuta upp nya delar. Kontakta oss och berätta vilken vedspis du har och vad du behöver. Vi kan tillverka en måttbeställd asklåda till din spis, kamin eller panna åt dig.


Vid beställning: Lägg varan nedan i kundvagnen, gå till kassan och skriv in dina önskade mått i Meddelande-rutan när du slutför din beställning. Vi behöver nedanstående mått:. Här säljer vi reservdelar till vedspisar från Norrahammars Bruk. Söker du särskilda tillbehör för din vedspis från Klavreström?


Hitta din reservdel till vedspisen från Ebeverken! Att en renoverad vedspis från förra sekelskiftet fortfarande utgör ett praktiskt hjälpmedel i köket vittnar om en unik kvalitet.

Med spisen följer sotraka, asklåda ,spissvärta samt pannkitt. Visste Du att många husbränder orsakas av gammal aska som husägaren lagt i tex. Askan kan glöda i upp till dygn. En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis.


Dammsug bakom spisen så att luften kan strömma fritt där, se till att det eldfasta lerbruket på ugnen är helt. Modern design i en rustik stil. En stor asklåda för vedlängder upp till 450mm. Ugnslucka med inbyggd termometer. Pris: 1900kr Tillval glaskeramikhäll: 000kr.


Bekvämt rökgasflöde och effektstyrning. Klarar vedlängder upp till 340mm. Välkommen in till Sekelskifte och våra vedspisar i gammal klassisk stil! Denna vedpis har stått i köket på övervåningen i vårt hus och är troligtvis inte mer än proveldad och är därför i stort sett i nyskick.


Vedluckor ingår och asklåda ingår. Verkar den okej för övrigt? Kolla så att den är slät ovanpå och inte hällen har slagit sig. Men är man händig kan man bocka till en själv av .

Skötseln är lika enkel som suverän – sotlucka, vedlåda och asklåda med lock finns lättillgängligt framtill. Tidlös design med glasad eldstadslucka och nätta yttermått gör Viking till en attraktion både i nya och äldre kök. En mycket prisvärd kamin i hög kvalitet med ugn och spisplatta. MBS Olympia Plus vedspis är till stora delar tillverkad av gjutjärn och har en maxeffekt på kW.


Täljsten på sidorna ingår i priset. Finns även med svarta stålsidor till något lägre pris. En av oss hittade ett vrak av en gammal asklåda till en vedspis. Det tyckte vi alla var jättespännande och så serietillverkade vi flera likadana. Jag är en person som snöar in på saker och ständigt utvecklar nya intressen.


Om ett år vet jag inte vilka nya hobbies jag hittat. Så har det varit hela livet. MBS Olymp Plus vedspis är till stora delar tillverkad av gjutjärn (eldsta dörrar, topp, bottenplatta) och har en effekt på kW, den har även har en riktig kokplatta (alltså inte bara för värmning som förekommer då och då på kaminer).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg