måndag 18 maj 2015

Isolerskiva golvvärme

Att ha en isolerskiva i sitt golvvärmesystem gör stor skillnad jämfört med golvvärme direkt på en trög, dåligt isolerad betongplatta. Värmen behöver vara inkopplad under en kortare tid vilket så klart påverkar systemets energiförbrukning. Vi rekommenderar att alltid använda isolerskivor som en del i våra golvvärmesystem . Skivan har hög isoleringsförmåga och kan jämföras med ca 5mm betong och är energieffektiv och därför märkt med Energy Saver.


Ebisol är en högeffektiv isolerskiva med som reflekterar den värme ditt golvvärme system genererar.

Thermo Board är flexibel och . Warmups isolerskiva är tillverkad av extruderad styrencellplast och är belagd med en yta av glasfiber och betong. Detta ger styrka och hög belastningskapacitet, samtidigt som den kan skäras med en mattkniv för snabb installation. Exklusivt för Warmups isoleringsskiva är att den är helt vattentät och är speciellt utformad för . Golvvärme TRöd Paket För Temperaturkänsliga Golv. Vattenburen golvvärme på befintligt bärande golv.


LK Spårskiva EPS - används när du ska installera golvvärme på bärande golv och behöver en tilläggsisolering nedåt.

Den passar därför bra att lägga på. T2Reflecta isolerskiva för golvvärme , isolerar golvet och förenklar förläggning av T2Röd. Ebisol mm har samma isoleringskraft som hela 1mm tegelmur eller 3mm betong. Används med fördel som isolering under trägolv, laminat och plastmatta, med eller utan golvvärme för att hålla kyla och fukt ute. Skivorna är vattenavstötande och ruttnar eller möglar inte.


Särskilt skönt är det med värme under stengolv, som annars är kalla att gå på. Isolerskivan verkar stegljudsdämpande och gör . Men hur är det med golvvärme egentligen? Drar den onödigt mycket el? Hur länge håller golvvärmen och i vilka hus passar den?


Vi har marknadens mest lättinstallerade vattenburna . Kan kombineras med isolerskiva T2Isolecta för ett energieffektivt värmegolvsystem. Godkänd av SEMKO som en golvvärmematta. Värmekabel T2RÖ inklusive termostat.


Levereras i färdiga längder i . Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv.

Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. Siccus golvvärmerör i isolerad golvvärmeskiva flytande på befintligt golv. Huset från -håller på att få sig en uppfräschning i källaren. Källargolvet är helt oisolerat 1mm betong på makadam och hittills har jag. Gjuta in golvvärme i 70-talskällare – eps betong eller.


Det är skönt med varma golv och därför väljer många husägare att lägga värmeslingor i golvet, oftast i badrummet eller hallen, som komplement till husets befintliga värmesystem. Då används golvvärmen endast för komfortens skull. Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur . Det innebär att värmen förs ut i rummet via den stora golvytan med en relativt låg temperatur.


Det som gäller för en villaägare som köper ett hus från 80-talet och tidigare är att man kan inte lägga in golvvärme där utan att riskera att få följdskador. Och där biter sig många i häcken. Speciellt unga par som vill gå varmfota inomhus och därför dammar in golvvärme i källaren, säger Hans Elfner.


I marknadsföringen förekommer argumentet att du kan minska användningen av energi genom att du sänker inomhustemperaturen. För att golvvärmen ska bli en energibesparing måste huset lämpa sig för sådan uppvärmning, annars kan . Skivan av extruderad polystyren med glasfiberarmerat ytskikt har hög isoleringsförmåga och kan jämföras med .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg