tisdag 26 maj 2015

Kondenserande gaspanna

I en kondenserande gaspanna värms vattnet av värmen från förbrännings processen, precis som vid en icke-kondenserande panna. De resterande rökgaserna som normalt släpps ut till omgivningen via skorstenen och som innehåller mycket energi går då till spillo. Med den kondenserande teknologin utvinner man energin . Med en kondenserande gaspanna bidrar du aktivt till att skydda klimat och miljö genom att omvandla naturgas till värme.


Med det extra höga moduleringsområdet på upp till 1:uppfyller. Dra nytta av följande fördelar.

Vitodens 222-F – golvstående och bekväm med integrerad beredare. Varför kondenserande gaspanna ? Utvecklingen har gått raskt framåt både när det gäller komfort, prestanda, ekonomi och inte minst miljövänlighet. Om du kokar vatten i en kastrull bildas det vattendroppar när ångan möter den kalla ytan i locket. Detta är i princip vad som händer i alla slags . Man tillāter att den energibesparing som uppnās genom kondensation i en kondenserande gaspanna skall kunna räknas som en energibesparande ātgärd vid en omfördelningsberäk ning genom att hänsyn tas till pannans ārsmedelsverkningsgrad vid beräkningarna.


Vid inventeringen av byggreglerna uppmärksammades . I områden där det finns naturgas kan olje- och elpannor bytas mot kondenserande gaspannor som utnyttjar energin betydligt mer effektivt.

Verkningsgraden hos en mo- dern gaspanna ligger på till 1procent beroende av panntyp, energiförbrukning och temperaturförhållanden i värmeanläggningen. Kondenserande gaspanna WTC-GB med hydrauliska komponenter (utan isolering). Pannpanel med manöverenhet . Ovannämnda produkt är i överensstämmelse med och motsvarar de grundläggande kraven i följande EU- direktiv: På grund av detta är produkten märkt med: Schwendi, 27. Chef produktion och och utveckling.


Sveriges ledande pannleverantörer. På nästa sida ser du ett urval av deras modernaste kondenserande gaspannor och paketpris inklusive standardinstallation. En ny gaspanna ger dig förutsättningar att ta väl hand om energin, så att den ger maximalt med värme och varmvatten. Ny kondenserande gaspanna Ny kondenserande gaspanna New condensing gas heater.


Milton TopLine kompletterar programmet av vägghängda kondenserande gaspannor. Med en kapacitet på 1kW och en verkningsgrad på upp till 1 är TopLine en av dom mest effektiva och kompakta . I dessa kondenserande gaspannor som i dag är standardteknik vid gasuppvärmning kan verkningsgraden teoretiskt uppgå till cirka 1. En modern gaspanna kan antingen . Information om kondenserande gaspannor. Weishaupt Thermo Condens: ekonomisk och framtidssäker På grund av ett ökat miljöintresse och ständigt ökande energikostnader, växer sig efterfrågan på en effektiv teknik hela tiden . Jag behöver inte spekulera då jag har en gas panna. Med kondenserande drift kan man teoretiskt trixa till det så att verkningsgraden blir högre än 1 Ser bra ut för .

Att värma med gas är c:a.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg