fredag 8 maj 2015

Värmeväxlare luft

Med en ventilationsvärmeväxlare kan du ventilera huset med stängda fönster. Värmeväxlare är en lösning för att överföra värme från ett medium till ett annat. Exempel på medium är luft och vatten.


Olika typer av värmeväxlare. Den värme som finns i bostaden, oavsett var den kommer ifrån, ska inte släppas rakt ut.

Värmeåtervinning betyder helt enkelt att den uppvärmda . Oftast handlar det om vatten eller luft , men det kan också vara andra fluider och ibland också fasta partiklar. Man brukar använda värmeväxlare för att kunna bibehålla värme vid ventilation eller för . Den schematiska bilden är för en korsströmmsvärmeväxlare men beräkningarna fungerar även på andra typer av värmeväxlare. Den lufttemperatur som går in i värmeväxlaren vanligtvis den samma som den dimensionerande uteluftstemperaturen. Regelbunden vädring skyddar hälsan och byggnaden.


Detta är särskilt viktigt när det gäller värmeisolerade hus med väl isolerade fönster och dörrar. Men: Vid öppet fönster går värme och dyr uppvärmningsenergi förlorad.

Lösningen: Marley Friskluft- värmeväxlare för energieffektiv ventilation. Därvid värmer den förbrukade . Täta, felbyggda hus gör att vi ofta måste vädra för att få in frisk luft. Luften som då kommer in är inte bara frisk utan även kall och måste värmas upp, vilket kostar onödiga tusenlappar. Lösningen är ventilationsaggregat från Mitsubishi Electric som vädrar med . Several sizes of the heat exchanger are.


Komplett anslutningsklar värmeväxlarenhet för väggmontage med reglering och digital temperaturdisplay. Friedhelm loh Group Logo. För användning i tuffa miljöer. Flexibla möjligheter för vattenanslutning. Används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat utan att de blandas.


Mediet kan till exempel vara vatten eller luft. Här finner du även fjärrvärmecentraler. Den återvinner även värme ur den trycksatta blåsluften, som kan användas för uppvärmning av ventilationsluft eller kranvatten.


Den trycksatta luften strömmar in i . Endast inre fläkt vilket innebär inget yttre underhåll. En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg