fredag 22 maj 2015

Evaporativ kyla

I produktionsmiljöer används kylning direkt i rummet och bidrar till stora energibesparingar. Man kan också kyla evaporativt med befuktning i kanalen. Det finns tre huvudsakliga tekniker för evaporativ kylning i kanaler: Wistia video thumbnail.


Condair erbjuder ett brett utbud av företag stora energibesparingar med evaporativ kylning. Genom att kyla med befuktning kan du reducera din energiförbrukning jämfört med traditionell kylning.

Som nämnts tidigare är det möjligt att leverera kyla från kylmaskinen antingen till kylbatteriet i ett luftbehandlingsaggregat eller till kylutrustning placerad direkt i rummen, exempelvis kylbafflar eller fläktkonvektorer. Vid evaporativ kylning av luft utnyttjas att luftens temperatur sänks genom att fukta luften med . Det är samma kylningsprincip som kroppen använder sig av när fukt (svett) avdunstar och svalkar ned huden. Med låg energiåtgång passar evaporativ kylning perfekt för användningsområden där höga temperaturer och sänkta energikostnader är ett krav. Tumregler vid sorptiv kyla.


Som nämnts tidi- gare är det möjligt att leverera kyla från kylmaskinen antingen till kylbatteriet i ett luftbehandlingsaggregat eller till kylutrust- ning placerad direkt i rummen, exempelvis kylbafflar eller fläktkonvektorer. Att utveckla en evaporativ kylare som kan kyla vatten i ett vattenburet komfortkylsystem till tillräckligt låg temperatur är inte utmaningen.

Det har kyltornsbranschen sysslat med i många decennier. Det som är av störst vikt vid utvecklingen av en evaporativ kylare anpassad till fastighetsbranschen . Teknikupphandling evaporativ kyla (kyltorn). Studier visar att energianvändningen för komfortkyla kan bli tre till tio gånger lägre med ett kylsystem med evaporativ kyla (kyltorn) jämfört med ett traditionellt kylsystem ( kompressorkyla). Branschen har visat ett stort intresse att prova evaporativ kyla och Belok har därför realiserat . Fuktning är möjlig så länge luften inte är mättad med vattenånga. För att luften skall kunna ta upp vatten måste vattnet förångas.


Se hur evaporativ kylning ger produktioner energibesparing på ventilation. LOCUM AB som förvaltar Stockholms läns landstings fastigheter (SLL) har uppdragit åt punkt R AB att utreda förutsättningarna för alternativa kylsystem till fjärrkyla och mekanisk kyla. Fördjupningar har gjorts för Universitetssjukhuset i. Huddinge (KUS Huddinge) i syfte att definiera förutsättningar för och emot praktisk . Användning av evaporativ kyla.


Per flämtande, hundar (och andra djur som gaseller och fåglar) använder evaporativ kylning för att sänka kroppstemperaturen. Några saliv på tungan avdunstar, medan vissa svalnar. Den saliv kommer i kontakt med blodkärl i tungan, som effektivt kyler blodet.

Länge har det varit utbrett med konventionella kompressordrivna kylmaskiner. Denna kylare blod färdas sedan . Successivt har det dykt upp alternativa tekniker, som evaporativ kyla , som bygger på att luftens temperatur kan sänkas genom befuktning. I sorptiv kyla har den evaporativa kylan kompletterats med torkning av luften, vilket gör att . Reducerade effekttoppar ger lägre fasta avgifter och minskade investeringskostnader. Långa bypass perioder, tack vare hög verkningsgra ger låga SFP-tal.


Väggar och tak utgörs av Isolamin med högsta täthetsklass och finish. Testad av Statens Provningsanstalt som . Principskiss aggregat för sorptiv kyla. Roterande värmeväxlare 6. Den varma uteluften avfuktas först i . Luftkylare – evaporativ kyla. Evaporativ befuktare, tilluft 8. Honeywell evaporativa luftkylare erbjuder ett energieffektivt alternativ för att kyla ditt hem eller arbetsplats i det mest naturliga sättet.


Honeywell luftkylare kräver inte strömkrävande komponenter som kompressorer. Låg energiförbrukning leder till betydande besparingar på energikostnader . Här är den naturliga kyltekniken evaporativ kylning integrerad direkt i aggregatseriens plattvärmeväxlare (motströms) och hela processen utförs med maximal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg