torsdag 14 maj 2015

Fjärrvärme pris per kwh

Energiföretagen Sverige samlar varje år in prisstatistik för fjärrvärme från branschen. Priserna redovisas per kommun och för småhus, mindre flerfamiljshus och större flerfamiljshus. Jämför ditt fjärrvärmepris.


Vi prissätter fjärrvärmen utifrån uppvärmningsalternativen (olja, pellets, värmepumpar och andra bränsleslag) som finns på din lokala uppvärmningsmarknad. ON ska alltid vara ditt bästa alternativ på värmemarknaden.

Varje år gör vi en bedömning av hur värmemarknaden . Från och med den januari gäller nya priser för leverans av fjärrvärme. Historiskt har priserna varit detsamma för Göteborg Energi och dotterbolagen, Partille Energi och Ale Fjärrvärme. Räkna ut ditt fjärrvärmepris. Med hjälp av kalkylen nedan kan du räkna ut din ungefärliga fjärrvärmekostnad per år eller se vad du kan tjäna på att byta fjärrvärmeavtal (när du byter avtal behåller du befintlig anläggning). Här har vi samlat våra aktuella priser för fjärrvärmen.


Fjärrvärmepriset varierar då vi i våra större nät har större och mer effektiva anläggningar.

Mälarenergi använder sig idag av säsongspris, en prismodell för fjärrvärme som innebär olika fjärrvärmepris beroende på säsong. När det är kallt ute och efterfrågan på fjärrvärme ökar, blir Mälarenergis kostnader för att producera värme högre. Wh , kr per år, kr fast del, kr rörlig del. Men oavsett var du bor ska du kunna känna dig säker på att fjärrvärme är ett bra val, inte bara för miljön utan även för din plånbok. Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Alltså skillnaden i kostnaden för samma mängd energi från olika källor.


Wh , Total kostnad per år, Varav under året fast del, Varav under året rörlig del. Priset för fjärrvärme till en- eller tvåfamiljshus skall består av en fast årlig avgift och en energiavgift per kWh utifrån förbrukningen. Tänk på att priset på fjärrvärmefakturan redovisas exklusive mervärdesskatt.


Som kund kan du följa din förbrukning och se dina fakturor på Mina Sidor. Vi har precis flyttat till ett hus med fjärrvärme och jag undrar hur det fungerar. Om vi har varmare i huset, blir det. Eller betalar man typ ett fast pris ? Fattar inte riktigt hur det funkar.


Priset på fjärrvärme tål att jämföras med andra alternativ, vi är konkurrenskraftiga och vår prissätt ning bygger på långsiktighet, enkelhet, säkerhet och hållbarhet.

Vår prissättning innebär inga kraftiga svängningar. I praktiken betyder det att fjärrvärme priset ett enskilt år kan avvika något uppåt eller nedåt jämfört . För den fjärrvärmeenergi som levererats till fjärrvärmecentralen betalas ett pris per energienhet (MWh). Kontakta oss för att få reda på vad just ditt pris blir så skickar vi en offert.


Kom ihåg att du kan få ROT-avdrag. Läs mer på skatteverkets hemsida. Med Villapaketet får du både fjärrvärme och bredband via fiber installerat på samma gång till ditt hus.


Beräkna din fjärrvärmekostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg