tisdag 30 maj 2017

Hur mycket kostar solfångare

Vad kostar ett solvärmesystem? Solfångare kostar från 2. Ett drivpaket kostar i storleksordningen 5. En varmvattenberedare med inbyggd solvärmeslinga kostar inte mycket mer än en vanlig varmvattenberedare. En välisolerad ackumulatortank kostar från . Hur fungerar en plan solfångare ?

Med ett bra system som möjliggör avskrivningstider på upp till tjugo år blir det lönsamt med solel, men i de flesta fall kan man räkna med mycket kortare avskrivningstid. Solvärme fungerar mycket bra i kombination med en ved- eller pelletspanna. Med en nätansluten solcellsanläggning kan du producera din egen el direkt från solen och du kan också sälja eventuellt överskott till en elhandlare.


Solar Tekniks solfångare är godkända av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Högeffektiva vakuumrör solfångare som ger ett högt säsongsutbyte även vid låg solinstrålning på vinterhalvåret. Varje timme tar jorden mot lika mycket energi från solen som vi människor gör av med på ett helt år. Du får dessutom full koll på din egen elproduktion och vad det kostar dig.


Priset på solceller har sjunkit under senare år och antalet leverantörer har ökat.

Idag finns ett stort antal leverantörer av solcellspaket på marknaden, så det är all idé att göra en marknadsundersökning innan köp. I diagrammet här nedan visas priser för nyckelfärdiga anläggningar från olika elbolag (varav ett nytt, OX2). Alla priser är inklusive moms. För optimal utvinning av solenergi bör lutningen ligga kring 45°, detta kan variera beroende på var man bor.


Normalt sett kostar det mindre om man inte behöver en extra ställning. Hur mycket el kan du producerar på ditt eget tak? Använd vår supersmarta kalkylator. Markera solceller på ditt tak.


Det tar mindre än minut och är Gratis. Den blir till värme i solfångare och el i solceller. Redan tidigt på året kan solen börja. Däremot går det att uppskatta hur mycket värme som solen kan bidra med under en viss period av året.


Jag undrar vad det kostar att installera solpaneler till elförsörjning, men installation etc. I sådana fall, vad kostar de och hur mycket rymmer de? Detta behövs för att få ett fungerande solvärmesystem.


En vanlig villa behöver 3- st solfångare i graders vinkel mot syd. Om man inte har rakt söderläge eller graders taklutning kan man kompensera detta med en extra solfångare.

Om man sätter in fler solfångare och ökar vinkeln till grader så ökar utbytet under . Instrålningen mot jorden. System för uppvärmning av tappvarmvatten. Relativt kort avbetalningstid (– år). Våra solpaneler håller mycket hög kvalitet och kan även producera el under molniga dagar. För dig med som har mindre elförbrukning.


TappvattensysteFungerar bra om du värmer huset med direktverkande el och använder mycket varmvatten. Räknar man på byggarean, det vill säga hur stort utrymme anläggningarna upptar på taket, blir utbytet ganska jämbördigt mellan modellerna. Luleå går det utmärkt att installera en solvärmeanläggning eftersom det är mycket små skillnader i mängden solinstrålning mellan södra och norra Sverige. Solceller för elproduktion .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg