fredag 12 maj 2017

Kondens från luftvärmepump

En luftvärmepump kan ge mycket avfrostningsvatten. Vi har samlat tips för hur det kan avledas. Rinner det mycket vatten från din luftvärmepump ? Skapar det problem med is på oönskade platser?


Vid värmedrift bildas kondensvatten i värmepumpens utedel. När det är kallt ute fryser kondensvattnet och .

Hej, jag har fått en luftvärmepump installerad från er. Undrar om det verkligen ska rinna och. I och med detta kyls luften i utedelen ner ytterligare och då bildas kondens. Detta kondensvatten rinner ner från utedelen och är alltså en del av värmepumpens normala funktion.


Läs mer om hur värmepumpen . Kärlet leder bort avfrostningsvatten som rinner ur utedelen när värmepumpen avfrostar. På så sätt skyddas husets grund och fasad. Utomhusapparaturen sitter m upp fr mark och grunden är krypgrund.


Kondensvatten från luftvärmepump - stort problem?

Detta vatten innebär ofta stor fuktlast mot grundmuren till torpargrunder och krypgrunder. Vid temperaturer under grader så börjar det bildas frost på värmepumpens utedel. Då värmepumpen inte fungerar optimalt under under isiga förhållanden krävs det därför regelbunden avfrostning för att undvika att inte värmepumpens kapacitet blir för låg. Värmepumpen avfrostar normalt själv utedelen . Hur mycket vatten genererar en luftvärmepump ? Fakta: Under vintern produceras stora mängder kondensvatten i uteluftvärmepumpen.


Det beror på att fukten i uteluften måste ta vägen någonstans vid uppvärmningen. Under en vinterdag kan luftvärmepumpen generera upp till liter vatten per dygn. Vad kommer vattnet ifrån?


Vid kyldrift bildas kondens i luftvärmepumpens inomhusdel. När luft kyls ne kan den inte innehålla lika mycket vatten och detta vatten blir då till vattendroppar. Vid uppvärmning bildas kondens istället i utedelen.


Värmeeffekten från en luftvärmepump kan snabbt försämras om du inte sköter aggregatet på rätt sätt. Resterande vatten försvinner ut genom röret för kondensvatten. Direktverkande el i hela huset, st luftvärmepump samt braskamin finns i gillestugan i källaren (braskaminen har jag haft möjlighet att elda med vid riktigt kall väderlek tidigare men numera med st pumpar så används den endast till myseldning), samt en . Se till att inget möblemang står i vägen. På vintern kan många uppleva att värmepumpen producerar stora mängder kondensvatten i uteluftvärmepumpen.


En värmepump fungerar nämligen så att den tar energi från utomhusluften och sänker temperaturen på luften någon grad.

När temperaturen sjunker kan inte luften hålla kvar lika mycket . Anpassningen innebär rent tekniskt att utomhusdelen fabrikmonteras med en speciell värmeslinga som ser till att is, snö och kondensvatten försvinner. Dessutom innebär det att våra värmepumpar fungerar utan problem ner till minst -grader. Med en värmepump från Mitsubishi Electrics kan du . Jag vill också varna för att försöka koppla så att man kyler huset med de vanliga värmeelementen eller med golvvärmen, med kallt vatten istället för varmt.


Det bildas kondens som medför rost- och fuktskador. Det händer några gånger om året att folk försöker koppla själva och då blir det problem, säger han. Vid installationen gör vi dessutom en bedömning av ventilationssystemets renhet, utan extra kostnad.


Ett smutsigt ventilationssystem kan tappa procent av sin funktion och ökar risken för dålig lukt och kondens , som kan leda till mögel och fuktskador. Ett dränderingstråg tar hand om allt kondensvatten från din värmepump. Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd.


Dränering med tråg för kondensvatten. Varför kommer det vatten från min värmepump ? Vi säljer kondensvattentråg till många av våra värmepumpar som passar perfekt för dig som vill skydda under värmepumpen. Det är kondensvatten som bildas.


Uppsamling av avfrostningsvatten. Med droppskål till luftvärmepumpens utomhusdel kan du undvika att få problem med frysande kondensvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg