fredag 26 maj 2017

Mura en öppen spis

Mura öppen spis med spisinsats? Här hittar du tips om murspis och gör det själv beskrivning om hur du murar en öppen spis med spisinsats, en sk. Oct Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret drar fram runt knuten?


Vilken modell passar bäst hos dig? En gammeldags kakelugn, en supermodern braskamin eller en klassisk murspis?

Kolla vad som hände i det här rummet när väggen fick sällskap av en värmande skönhet. Vi har byggt och installerat eldstäder till Markus Näslund i Ö-vik, Börje Salming i Stockholm, murat och putsat spis i ”Sommar med Ernst”. Att mura upp en eldstad efter egna önskemål och göra sin egen nisch är något som många kunder drar nytta av.


Installation insats i befintlig öppenspis. Genom att mura och putsa din egen murspis skänker du både välbefinnande och trivsel till ditt hem. Placera den i mitten av huset för att få ut maximal värme och för att skapa en vacker rumsavdelare i en öppen planlösning.


Nov Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret sänker sig därute? Så här gick det till när vi byggde en murspis som är både.

Går Ni omkring med tankar på en murspis eller öppen spis ? Då kan Daniels Mur och Puts i Stockholm hjälpa Er med det. Vi kan bygga upp öppna spisar, mura in spisinsatser av järn, sätta ihop färdiga byggsatser samt renovera alla gamla befintliga objekt. Form och design bestämmer.


Vi (maken och svärfar) byggde vår öppen - spis i höstas. Många vill ha en frimurad spis gjord. Dels ger insatsen i spisen ett mångdubblat värmeutbyte jämfört med en helt öppen spis , samtidigt som den omkringliggande murningen bidrar med att sätta en personlig prägel på spisen. Jun Jag har just köpt ett hus, och häromdagen nämnde jag för min svåger att jag funderade på att mura en öppen spis.


Hans hånskratt ekar fortfarande i mitt bakhuvud. Men kan det verkligen vara så märkvärdigt. Jag tror att om man bara har lite handledning i form av nån instruktiv bok eller någon bra nätsajt så . Dec Hej, undrar om det finns någon som har kunnskap eller erfarenhet av att mura sin egna öppna spis. Ska ev köpa en kåk där puckona på 50-talet rev ner kakelugnarna och putsade igen rökgångarna. Min tanke var att återanvända rökgånarna till en öppen spis.


Om det händer så är det helt naturligt, t ex mellan en öppen spis och murstock som den står dikt an mot så kan en spricka uppenbara sig eftersom detta är en gräns mellan två element avskilda från varandra. När vi talar om öppen spis av större slaget så är det oftast en större byggnad eller gård som det handlar om, det jag mött under åren är att rummet där man önskar en.

Ni kan se den gamla murstockens bakre vägg som fick stå kvar, nu gällde det att mura en konstruktion som möjliggjorde en slottsugn och ett starkt murverk. Ibland hjälper det att laga en trasig skorsten genom att mura dit lösa stenar och göra nya fogar. Vi murar skorstenar eller installerar typgodkända modulskorstenar.


Det finns skorsten som vi ska låta provtrycka men de tidigare ägarna påstår att den fungerar utmärkt, och har flera fungerande kanaler. Min fråga är således vad det skulle kosta om ni . Vill du bygga en frimurad öppen spis med en insats som grund? Hos Elda Stockholm hjälper vi dig oavsett önskemål på form och funktion. Mar Tag kontakt med oss om det gäller att mura öppen spis , renovera en kakelugn eller installera kaminer, kasetter eller spisinsatser. Vi hjälper till att lösa särskilda problem med eldstäderna, som t. Kursledare: spismurarmästare Peter Östberg Pavlova Tid: 7-17.


Du kan mura självständigt en egen ackumulerande köksspis efter workshop i Ekonomkas Murspisars verkstad. Vi varvar teori och praktik kring murning, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg