onsdag 24 maj 2017

Vedpanna bäst i test

Sju av nio testade vedpannor för småhus har en verkningsgrad på procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank. Som mest skiljer det procent i effektivitet. Energimyndigheten har testat nio vedpannor för småhus på den svenska marknaden.


I testet har vi mätt upp vedpannornas effektivitet, . På Energi-myndighetens hemsida hittar du information hur man eldar på bästa sätt.

Det är också viktigt att vedpannan har ackumulatortankar anslutna till sig för minska utsläppen och göra verkningsgraden hög. Ska du köpa en vedpanna tänk på att pannan bara är en del av värmeanläggningen, sedan . Med våra rötter i Småland har vi naturligtvis varma känslor för vad skogen kan ge. Vårens bästa barnstövlar.


Vill du att barnens gummistövlar ska hålla ett tag gäller det välja rätt märke, visar Testfaktas test. En vedpanna ska vara ha effektiv förbränning så du får mycket värme för veden. De ska även vara säker och ha hög kvalitet.

Jag har tidigare skrivit lite och frågat om de befintliga vedpannor vi har i huset. Vi har mycket att gallra ut så ved. Det bästa från två världar! Så gör jag, kör helt utan elspets . Atmos den bästa vedpannan ? Nä, någr procent hit och dit vad gäller verkningsgrad spelar nog ingen större roll. Däremot är det ganska viktigt att använda pannan rätt.


Man kan säkert får verkningsgrad ur en panna som fått i SP:s test. Gör en pytteliten tändbrasa och lassa in sur ved och ställ spjällen . Bästa verkningsgrad i testet , , har Värmebaronens svensktillverkade vedpanna Vedolux 350. En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid och arbete. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan. Allra bäst verkningsgrad hade de två pannorna som hade lambdastyrning, Vedolux 3från Värmebaronen och VLambda från CTC.


Båda dessa fick verkningsgrader på över. I jämförelse ved- och pellets .

Här kan du läsa mer om tidningen Råd Röns test av vedpannor. Enligt min käre rörmokare så vore en ny panna nåt att satsa på :) Min gamla är tydligen extremt oeffektiv. Vi lämnar en av marknadens sannolikt bästa garantier:.


Mer ved och pellets är tvärtom det bästa en lantbrukare kan göra för ekonomin och miljön. Testet visar att Baxi pelletspanna TPK är en av Sveriges effektivaste. Dessutom mycket prisvärd! Vi uppfann visserligen inte värmen, men snudd på. Mest kända är vi för våra.


Det ger dig frihet att längre fram komplettera din vedpanna med andra kostnadseffektiva värmekällor. Förmodligen världens bästa vedpannor ! Genom att byta till en ny vedpanna med ackumulatortank kan minska din vedförbrukning med procent. Så får du bäst utbyte av din luftvärmepump . Men väljer du fel kan det bli onödigt dyrt att värma upp element och vatten i stugan.


Jämför priser och läs recensioner på Värmepannor. Välkommen till PriceRunner! Att elda sin vedpanna eller pelletspanna mot en ackumulatortank innebär ökad komfort och minskad miljöpåverkan.


Våra ackumulatortankar har länge varit BÄST I TEST enl RådRön med vår 90mm pur isolering. Den har nu bytts ut mot en CellaPURtec isolering .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg