torsdag 18 maj 2017

Rökkanal

Skorstensrör, skorsten, rökrör, rökkanal och modulskorsten. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Skorstenen får trots en minskning av kanalarean bra flödesegenskaper då insatsröret har en slät insida och ett cirkulärt tvärsnitt. Information hur man kan reparera sin utdömda skorsten. Genom installation av ett rostfritt dubbelmantlat insatsrör skapas en ny mycket moståndskraftig rökkanal inuti din befintliga skorsten.


Genom att ta reda på detta får man också veta när kanalen blir för liten.

När man försöker elda mot en för liten kanal ryker det in. Då har rökgasens tyngdkraft överskridit rökka- nalens dragkraft. Det maximala undertryck som en rökkanal kan skapa är:. Om du ska installera en eldstad eller en rökkanal , eller väsentligt förändra något av dem behöver du göra en anmälan till miljö- och byggnämnden.


Din anmälan ska vara skriftlig och skickas till: Miljö- och byggnämnden. Fyll i blankett för anmälan. Hej Har köpt en Contura 35T som jag ska installera.


Har en utanpåliggande skorsten med en ledig rökkanal där kaminen ska kopplas in.

Följande arbeten kräver en anmälan: nyinstallation av rökkanal eller skorsten. För att få installera eller väsentligt ändra en eldstad eller rökkanal krävs att du skickar in en anmälan och inväntar startbesked. Utseendet kan till exempel ändras genom att rökröret placeras utanpå fasaden. Det gäller främst om skorstenen dras utanpå en fasad.


Du får inte påbörja installationen innan du fått ett beslut om . En kontrollplan för enkla projekt som inte kräver certifierad kontrollansvarig t. Detta är ett förslag till kontrollplan med de kontrollpunkter som behövs för att kontrollen skall bli tillräcklig. Byte av eldstad till likvärdig med avseende på typ av eldsta storlek och effekt, samt anslutning till rökkanal. Vid osäkerhet om en installation är en väsentlig ändring, kontakta en skorstensfejarmästare för rådgivning. Tänk på att en eventuell nyinstallation av skorsten kan komma att kräva bygglov. För att installera en eldstad eller rökkanal måste du lämna in anmälan till oss på kommunen.


Gör en anmälan till bygg- och miljöförvaltningen, där du lämnar in förslag till kontrollplan och plan- och fasadritning med placering och mått. I vissa fall krävs anmälan även för att ersätta en befintlig eldstad. Här är en checklista med exempel på ritningar som ska vara med i en ansökan om bygglov när du ska installera en kamin, eldstad eller rökknal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg