fredag 12 maj 2017

Värmeväxlare

En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat. Mediet kan till exempel vara vatten eller luft, men även andra fluider och i enstaka fall även fasta partiklar. Trots detta förekommer den i mindre omfattning än korsströmsvärmeväxlaren.


Detta beror till största delen på att det kan finnas en risk för överläckning av förorenad frånluft till luftbehandlingsaggregatets tilluftssida. Den roterande värmeväxlaren karakteriseras av låga tryckfall, vilket leder till låga fläkteffektbehov och därmed .

Oftast handlar det om vatten eller luft, men det kan också vara andra fluider och ibland också fasta partiklar. Man brukar använda värmeväxlare för att kunna bibehålla värme vid ventilation eller för . För att överföra värmeenergi från t ex vatten eller luft använder man en värmeväxlare. Inte bara uppvärmningsbehovet minskar utan även värmeeffektbehovet. De fem vanligaste lösningarna är olika effektiva i sin förmåga att återvinna värme ur frånluften och överföra . Värmeväxlare används bland annat för att bibehålla värme.


Används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat utan att de blandas. Här finner du även fjärrvärmecentraler.

Pahléns värmeväxlare finns som rör- och spiralvärmeväxlare och är optimerade för hög kapacitet och lågt tryckfall. Båda typerna har korsflöde, d. Denna typ av växlare är oftast tillverkade i aluminium men även plast förekommer som material till små värmeväxlare. I värmeväxlaren passerar frånluft och tilluft på var sin sida om ett antal plattor eller lameller.


Varannan kanal är frånluft och varannan är tilluft. Den varma frånluften värmer . Fördelar med en värmeväxlare : Plattvärmeväxlaren kan användas flexibelt. Kompakt och liten enhet med låg vikt och hög värmeöverföring. Prestanda genom sofistikerad plåt stansning.


Höga temperaturer och arbetstryck. Enkel installation, låga underhållskostnader och lätt service. Vi på Armatec erbjuder energieffektiva packningsförsedda och lagerlagda lödda värmeväxlare med hög effektivitet och låga driftkostnader av fabrikat Alfa Laval som är AHRI-certifierade. Vi erbjuder moderna centraler och växlare. Kompakta och lättinstallerade med hög effektivitet och låga underhållskostnader.


Vi har växlare för alla behov. Flertalet kan levereras direkt från lager eller specialbyggas efter dina behov.

Kontakta oss så berättar vi mer. Vanligen sker värmeutbytet mellan två medieströmmar, men vid speciella tillämpningar förekommer värmeväxlare för flera medier. Olika lösningar för värmeöverföring används i de flesta industriella processer.


Alfa Laval har lett utvecklingen av värmeöverföringstekniken ända sedan företaget inledde sin . Backers tubvärmeväxlare tål ett högre tryck (på primärsidan) än en plattvärmeväxlare, men den största fördelen är möjligheten att . Vatten från de båda kretsarna blandas således inte. HögforsGST:s sortiment omfattar både lödda . Kompaktlödda plattvärmeväxlare ( BPHE) är ett av de effektivaste sätten att överföra värme från ett medium till ett annat. En BPHE består av korrugerade plattor som kombineras för att blida komplexa kanaler genom vilka ett varmt och ett kallt medium kan distribueras.


Här på Skistart hittar du fukt- och värmeväxlare för de där riktigt kalla långpassen i vinterkylan. Vid idrottande i form av till exempel längdskidor eller löpning så går andningsfrekvensen upp och kroppen utsätts då för stora .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg