torsdag 25 maj 2017

Vilken luftvärmepump är bäst

Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . En värmepump kan bli en riktigt värmande spargris.


Om du väljer rätt och gör rätt.

Därför behöver du sätta dig in i ämnet tämligen noggrant . Jämför priser, besparing, ljudnivå och SCOP-värden på luft- luftvärmepumpar i Malmö och Luleå. Vilken luft- luftvärmepump är bäst i test? Få upp till kostnadsfria offerter hos Greenmatch!


Men problemet är att dessa värden inte säger något om vilken kapacitet luft- luftvärmepumpen har. Alla älskar att marknadsföra sina värmepumpar som bäst i test, men om man ska utgå ifrån testresultat gäller det att man har koll på vad som egentligen var bäst och när. Testet kan ha många år på nacken . Nytt köldmedium, hög energieffektivitet, ny snygg design och ett större fokus på att du ska få det bästa inomhusklimatet.

Nyheterna är många när Daikin presenterar sin nya serie med luft- luftvärmepumpar – R-serien. Du hittar just nu flera nya luft- luftvärmepumpar från Daikin i vår butik! Håller på och kollar efter en luftvärmepump men blir lite snurrig. En polare köpte Mitsubishi ( Kirigamine FD - Mitsubishi Villavärme), en annan Panasonic och brorsan en Sanyo och alla säger att den dom har är bäst :) Kul att dom är nöjda . Dessa båda institut fokuserar till största delen på värmepumpens energieffektivitet och besparing när de avgör vilken värmepump som får högst betyg. På senare år har även försäkringsbolaget Folksam börjat jämföra olika värmepumpar mot varandra.


De har en liten annan vinkling, där syftet är att hjälpa . Rätt placering av luftvärmepumpen ger effektivare uppvärmning. Läs våra råd om var i huset värmepumpen ska placeras. Vår installatör kan hjälpa på plats! För en villa i Malmö med ett.


Innan man bestämmer sig för vilken luftvärmepump man ska köpa är det viktigt att försäkra sig om att pumpen är märkt för kallt klimat. Den januari i år införde . Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen. Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset.


Men vilken värmepump skall jag välja? Energirådgivaren reder ut.

Den värmepump som för tillfället innehar ” Bäst i Test” stämpeln är LG Nordic Prestige. Mitsubishi FH är fortfarande en helt okej luftvärmepump , även om den inte står sig mot de nya modellerna på marknaden. Huset är på strax under 1kvm och ligger i Skåne.


Här är en guide för dig som vill veta mer om värmepumpar – hur de fungerar, vilka som passar i olika hus, vilka som uppnått goda testresultat och vad du ska tänka på vid köp och installation. Beroende på var du bor i landet kan vissa värmepumpstyper vara bättre lämpade än andra. I vårt avlånga land så skiljer sig nämligen årsmedeltemperaturen mellan de nordliga delarna och de sydliga delarna avsevärt (se bild nedan).


Skillnaden i årsmedeltemperatur mellan Kiruna i norr och Malmö i söder . När du ska köpa en värmepump , finns det en del saker att tänka på. Fundera exempelvis på vilket energibehov huset har, hur många som bor i huset och om det finns tonårsbarn som förbrukar mycket varmvatten eller om det finns äldre människor som vill ha en extra hög inomhustemperatur. Oberoende tester av värmepumpar är viktiga för att du som kund ska kunna få reda på vilken produkt som är bäst i test och bäst lämpad för just din villa eller stuga.


I testerna ingår bland annat en beräkning av energibesparingen som beror på värmepumpens effektivitet, husets energibehov och . Hur mycket energi förbrukar du idag på att värma upp ditt hus? Att tänka på när du väljer luft- luftvärmepump. Välj värmepump efter vilken modell som bäst motsvarar dina behov och krav. Ju högre effekt (kw=kilowatt) pumpen har vid låg utomhustemperatur . Det är viktigt att hitta en placering som ger bästa möjliga fördelning av värmen, samtidigt som du måste ta hänsyn till bostadens fundament. Du måste också vara medveten om.


När man ska investera i en luftvärmepump vill man gärna se ett test. Att jämföra produkter utifrån tillverkarnas specifikationer svara inte på frågan om vilken luftvärmepump som är bäst i test. Men testet ger inte heller alltid hela bilden. Luftvärmepump test och luftvärmepump bäst i test är mycket .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg