måndag 29 maj 2017

Ventilation ftx

Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation , ett FTX - system. Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. FTX står för: F=Frånluft, T=Tilluft, X=värmeväXling är ett värmeåtervinnings system.


Med ett FTX system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria. Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre.

Luftbutiken säljer endast FTX aggregat med . Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation. Ett bra ventilationsaggregat för vind är ett måste i alla hus. Vi erbjuder aggregat från bland annat FTX som håller hög kvalitet.


Investera i aggregat idag! Vilket ventilationssystem bör man välja i ett nybyggt hus? I Boverkets byggregler ingår specifika krav på bland annat luftkvalitet, luftflöde, fuktsäkerhet och energiprestanda i en byggnad.

För att uppfylla dessa krav är det idag nödvändigt. Läs om fördelar med FTX -system och mer om från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Om FTX- ventilation FTX är en ventilationsteknik som kan återvinna stora mängder av din husvärme. Ekonomi och komfort är två av fördelarna men det finns fler. FTX är en akronym inom ventilation : Frånluft-Tilluft-(X)Värmeåtervinning.


Hur fungerar FTX ventilation ? Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Grunden i all typ av ventilation är att man ”drar” luften igenom huset (undertryck skapas). Fläktarna kan vara monterade på vin tak eller i anslutning till spiskåpan. Styrning av flödet sker . Installera ett FTX -aggregat och skapa en bättre inomhusmiljö.


Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation. Vid mekanisk till- och frånluftsventilation är hela ventilationen kontrollerad. Det går att styra både hur mycket luft som kommer in och hur mycket luft som kommer ut.


I moderna, energieffektiva och välisolerade hus är ofta mekanisk till- och frånluft en förutsättning, för att ventilation och energibesparing ska fungera optimalt. FTX - ventilation från Ventus tar hand om frånluften och omvandlar denna till värmeenergi.

Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Utan värmeväxlaren skulle en stor . Ventilation håller syrenivån i bostaden på en bra nivå och som tar bort skadliga ångor och lukter. Tilluften filtreras genom högkvalitativa filter, vilket skapar en hälsosam och bekväm inomhusmiljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg