torsdag 11 maj 2017

Putsa öppen spis

För att få den att stjäla lite mindre ljus, så vill frugan putsa av den. Putsa eller måla gammal öppen spis ? Det ger en slät yta som kan målas. Vill du ge fasaden en speciell ytstruktur, kan du stänkputsa (se föregående uppslag).


Med Leca-block kan du förvandla den öppna spisen till en mysig samlingsplats. Jag har en öppen spis som jag tycker ser väldigt tråkig ut.

Måla sedan spisen med en vattenbaserad färg som andas, avsedd för putsade ytor, så har du fått en ny snygg spis. Inuti kakelugnen, just där eldhärden är, där brukar putsen efter något års använding flaga. Då är det dags att putsa om kakelugnen just i själva eldstaden, alltså där brasan brukar brinna. Det blir förstås ohyggligt hett runt elden och putsen ska finnas där för att skydda tegelstenarna som kommer i kontakt med elden. Och den tegelnakna murstocken ska få puts.


Kära mannen hade nån idé om gipsputs, som ska vara lätt att använda, även om man inte är van vid putsningsarbeten. Men hur funkar det ihop med murstocken? Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret drar fram runt knuten?

Vilken modell passar bäst hos dig? En gammeldags kakelugn, en supermodern braskamin eller en klassisk murspis? Kolla vad som hände i det här rummet när väggen fick sällskap av en värmande skönhet. Sista sidan innehåller allmänna råd och tips bl.


Har varit inne på tanken att putsa den och måla vitt men jag gillar också att behålla husets ursprungskaraktär. Avfettningsmedel är ditt förslag. I vårt stora vardagsrum står en stor öppen spis i gult tegel (samma gula tegel som husets fasad). Diskmedel är mycket bättre när du ska putsa fönstren hemma.


När våningen ritades och byggdes var det speciellt för husägaren som också var byggmästaren. Tre etage, enorm terrass, öppen spis , kakelugn, platsbyggt kök, två entréer, takhöjd på meter och vackert ljusinsläpp är bara några av alla unika detaljer i den 2kvadratmeter stora våningen om rum och . Om det är en mellangammal öppen spis dvs byggd i efterkrigstid. Då kan du välja ett liknande KC bruk att putsa om det med. Målarkalk har en riktigt bra KC-färg som heter . Onsdag ska vi till bromma och renovera en kanal med schädlermetoden och göra en kartering utav alla skorstenskanaler. Det går att måla en öppen spis om man använder rätt färg.


Här har isabelle mcallister målat sin spis svart. Den öppna spisen kan varieras på otaliga vis och byggas i varierande färger. Den kan göras som ett hål i väggen – eller muras fristående, så att den blir som en skulptur i rummet.

Du kan antingen ha synligt tegel eller putsa den om det skulle passa bättre till rummets arkitektur. En öppen spis i tegel håller värmen riktigt bra. Få ting är så hemtrevliga under hösten som en öppen spis där en brasa sprakar.


Spisen i sig är ofta vacker, vilket bidrar till hemtrevnaden. Den avger också viss värme, men hur mycket beror mycket på hur spisen är utformad. Med en insatskamin i eldstaden blir spisen både vacker och effektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg