onsdag 31 maj 2017

Vad gör en vvs montör

Installation av olje- och elpannor, varmvattenberedare och element är bara några exempel på arbetsuppgifter. Du arbetar också med att installera och reparera pumpar, varmvattenberedare och . VVS - montör kallades tidigare för rörmokare eller rörläggare. Som VVS-montör installerar och reparerar du rör för värme, vatten och sanitet i hus och i olika anläggningar.


Arbetet kan till exempel innebära att man monterar rörledningar och olika värmesystem som gör att människor kan duscha, tvätta och få ett bra inomhusklimat.

Vid installationsarbeten krävs . En rörmokares huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar allt arbete kring vatten- och avloppsledningar. Som privatperson bör du alltid anlita en utbildad och certifierad . VS- montörer arbetar med installation, service och underhåll av rör och annan utrustning för värme och. I dagligt tal används fortfarande rörmokare som benämning på yrket. Efter det 8timmar multiplicerat med perioder, alltså cirka två år som lärling på ett företag. Gå Movants vvs-montörutbildning!


Gillar du att jobba med händerna och vill ha ett rörligt och socialt jobb?

Jag ville nischa mig mer och jobba med händerna. Efter att ha kollat lite på olika hantverkaryrken och hur de låg till lönemässigt och hur konjunkturkänsliga de var kom jag fram till att det här var vad. Grundutbildning till VS- montör och industrirörmontör finns inom gymnasieskolan på VVS - och fastighetsprogrammet, inriktning VVS. En alternativ väg till grundutbildning är via kommunal vuxenutbildning.


Efter examen söker man lärlingsanställning (färdigutbildning) i ett företag. Efter cirka två år som lärling gör man ett . VVS- montörer kan vara anställda på VVS-installationsföretag, fastighetsbolag, industriföretag, sjukhus eller har eget företag. VVS står för värme, ventilation och sanitet. Industrirörmontörer arbetar på större industrier med processledningar. Det kan till exempel vara kraftverk, kemiska industrier och . Känns som om VVS montör hade passat bra då man har släktingar som pysslar med spolbil, så lite koll på avlopp har man väl snappat upp, och att ta.


Vad är det då som driver en 36-årig tvåbarnspappa att hoppa av sin karriär och satsa på något helt nytt? David Björkander jobbade som IT-tekniker. Fritid: Spelar tennis och konditionslöper.


Ta din karriär till nästa nivå! Med en grundutbildning inom gymnasieskolan El- och energi eller VVS - och fastighetsprogram kan du gå långt inom installationsbranschen. Din talang och motivation kan ge dig en karriär inom teknikutveckling, arbetsledning eller projektledning.

Både Yrkeshögskolan och Högskolan är viktiga men våra egna utbildnings- .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg