torsdag 12 februari 2015

Frånluftsfläkt villa

Med mekanisk frånluft ser en fläkt till att luft fläktas ut ur huset. På så vis skapas ett undertryck och ny luft letar sig in genom uteluftsdon och rör sig sedan genom huset till frånluftsdonen. Genom mekanisk frånluftsventilation, kan man se till att luften alltid tar rätt väg genom huset och undviker på så vis vanliga problem med.


Frånluftsfläktar - Mekanisk frånluft är ett bra alternativ när FTX aggregat inte kan monteras. På äldre hus där man bytt värmesystem, fönster eller tilläggs isolerat så klarar huset sig inte längre med självdrag.

Här hittar du rätt kanalfläkt eller takfläkt för en bra ventilation. Som du ser nedan finns det allt från kanalfläktar till badrumsfläktar att välja mellan och dessutom konsoler för montage samt olika varvtalsstyrningar. Oavsett vilken du väljer kan du förvänta dig följande av våra ventilationsfläktar: En perfekt komplettering till självdrag eller mekanisk frånluft i både kontor . För att konvertera ett gammalt F-system till FTX i en villa bör man tänka på att huset tätas först genom att proppa igen tidigare uteluftsdon i väggar och fönster. Samt se till att det finns . Husrenovering, tilläggsisolering, byte av värmesystem och byte av fönster, kan också påverka ventilation som bygger på självdrag negativt.


Problem och förslag på lösning i bostäder med självdragsventilation: För dålig luftväxling under den varma årstiden.

Ofta kan självdraget då behöva förstärkas med frånluftsfläktar. Antingen är fläkten kopplad till ett ventilationsrör och skickar ut den smutsiga luften ur huset, en så kallad frånluftsfläkt , eller så har man monterat ett kolfilter som fångar upp fett och os innan luften skickas tillbaka ut i rummet. I en lägenhet med självdrag är det nästan alltid att föredra en fläkt med kolfilter, då en frånluftsfläkt.


Fläktarna finns med AC- eller EC-motor som är av ytterrotor typ med underhållsfria dubbelkapslade kullager. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt. I stort sett har hela vårt sortiment swing-out utförande som underlättar service och rengöring. Gemensamt för alla fläktar är att de har väldigt hög prestanda . Några extra friskluftsventiler i sovrum och vardagsrum, samt en Pax- fläkt i badrumsventilen kan förbättra ventilationen avsevärt. Det innebär att luftväxlingen . Någon som har erfarenhet av dessa?


Tänkte använda som frånluftsfläkt till biorum om kvm i garaget. Det är isolerat och element installerat,. Jag har flyttat in i ett trähus från som har mekanisk frånluft (Nibe Fighter 310) med utsug i tvätt, v-rum, WC och dusch. Vad kan vi byta ut den mot?


Vi hade tittat på en lite modernare fläkt med väggmonterad rostfri designkåpa men upptäckte att det inte alls fungerar och . Bostaden ventileras med en tilluftsfläkt och en frånluftsfläkt via två kanalsystem.

Tilluften går till sovrum och vardagsrum, frånluft tas från kök och badrum och ventileras ut efter att först ha avgett sin värme till tilluften i . Den effektivaste frånluftsfläkten i testet är nästan tre gånger effektivare än en fläkt med äldre teknik. Elförbrukningen per år varierar från som lägst 1kWh upp till 4kWh. Resultaten visar att de provade frånluftsfläktarna med elektronisk motor , så kallad EC-motor, generellt sett är nästan dubbelt så . Sommarti när den inkommande uteluften inte behöver värmas upp, blir driftskostnaden för förstärkt självdrag näst intill obetydlig.


Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt. Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets gemensamma ventilationssystem. Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i villa eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg