torsdag 19 februari 2015

Stumpastaken rengöring

Stumpastaken kan inte ta eld när ljusen brinner ned. Formgiven av Jonas Torstensson för Born in Sweden. Perfekt till tekannan eller julens glögg! Tillverkad av 1 returaluminium. Använd ej vatten vid rengöring då det missfärgar ljusstaken.


Rengöring sker i ugn, ej gasugn.

Den blev däremot lite smutsig, främst smutsig av gammalt stearin och gamla vekar. Jag hade den vänd upp och ner och för att skydda . Ska ej rengöras i gasugn eller med vatten då missfärgningar kan uppstå. Tidigare idag började jag med att rengöra stumpastaken i ugnen. Allt smuts, lösa vekar från ljus som brunnit ner och stearinrester åker av på pappret.


Ta sedan ut den och torka rent med hushållspapper. En praktiskt ljusstake med enkelt formspråk, speciellt framtagen för att ljusstumparna ska komma till användning utan att stearinet rinner över kanten. Man bör ej använda vatten vid rengöring då det missfärgar ytskiktet på ljusstaken.

Börja med att ta bort allt löst . Ljusstaken är en stor motståndare till den allt vanligare slit-och-släng-kulturen - både i form och material. Vilket fantastiskt bra tips på rengöring av stumpastaken ! Gjorde det direkt och det blev SÅ bra! Slipper stå och skrapa o gnugga som tidigare. Postat av: Camilla Raihle.


Håller me gillar också det vita bättre, men kan som du tycka det ser riktigt snyggt ut hos andra. Pilla istället bort löst stearin med ett träredskap, skrapa ej. Lägg sedan ljusstaken upp och ner på en plåt täckt med folie, helst upphöjd lite med hjälp av små kork- eller träbitar i hörnen. Design Jonas Torstensson. Skötsel: Stumpljusstaken kan använads till ljusen brunnit ner helt vilket inte ska påverka ljusstaken.


Vid rengöring av ljusstaken ska . Den klassiska stumpastaken från Born in Sweden är tillverkad i återvunnen aluminium, och löser jobbet med att ta vara på de sista biten av nästan nerbrunna stearinljus. Skaffa dig en stumpastake! Ljusen brinner ner till intet och tar vara på all stearin om du tillåter stearinet att brinna ner helt.


Det var dax att rengöra våran stake idag, en salig röra av olika ljus och färger som rensas bort. Med borste och diskmedel. Nu är det bara att köra .

Lysestagen er designet til at kunne genanvende lys-stumperne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg