onsdag 18 februari 2015

Temperatur golvvärme trägolv

Olika golvmaterial upplevs som olika varma eller kalla vid samma temperatur. Jag blir inte riktigt klok på vad som gäller där, är det så att självaste golvet inte får bli varmare än grader medans framledningstemperaturen i slingorna kan vara (måste vara?) mycket högre för att kunna uppnå grader som temperatur på golv. Tacksam ifall någon kan förklara detta!


Trägolv som rest sig vid kallare temperatur utomhus. Vad är max tillåten temp på golvvärme ? Här hittar du råd för att välja golvvärme för ditt trägolv.

Med bra möblering, utan för många eller för tjocka mattor, är en temperatur på °C över hela den fria golvytan rimlig, vilket ger en rumstemperatur på cirka °C. För detta förutsätts förstås att rummet kräver normala . Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande golvvärme och vad man bör tänka på om man funderar på att lägga golvvärme hemma. Ifall du har tänkt använda golvvärme och trägolv tillsammans är det viktigt att tänka på några aspekter: Trä är ett levande material som påverkas av luftfuktighet och temperatur.


Trä i sig är ett varmt material, men golvvärme med trägolv innebär att träet inte leder värme från golvvärmen speciellt bra i . Med golvvärme blir känslan ännu bättre. Det här gör att man får en jämnare golvtemperatur med golvvärme under ett trägolv och man märker kanske inte ens temperaturskillnaden så som man gör med klinkers eller laminatgolv. Därför är det bra att anpassa trägolvet till rummets temperatur innan det läggs.

Kombinationen är dock inte helt lätt att förena. Då trä är ett levande material som expanderar och rör sig utefter temperatur och fuktighetsnivå i luften, kan golvvärmen, om den inte är rätt planerad och installera ställa till med problem. Ett trägolv med golvvärme är inte bara behagligt att gå på. Det är även ett sätt att spara värme, eftersom golvvärme värmer. Och golvvärme under ett trägolv är lättare att reglera än golvvärme i ett gjutet golv.


När vattenburen golvvärme monteras i material som leder värme dåligt kan gol- vet blir ojämnt varmt. För att minska skillnaderna i temperatur kan du låta mon- tera in fördelningsplåtar. Med fördelningsplåtar sprids värmen mellan slingorna i golvet.


Värmen sprids också till de delar av husgrunden som har sämre isolering,. Man skall välja golvvärme som är lågtempererad (självreglerande) samt ger en jämn temperatur på hela golvytan. Så stor del av den fria golvytan skall täckas med värme eftersom . Här beskrivs läggning på betong- och träbjälklag samt . Golvvärme kan användas på de flesta underlag. Dock krävs en aning högre utgående temperatur för att få önskad värme. Energijägarnas system med kassetter är anpassat för denna typ av golvkonstruktion.


Oavsett om du anlitar golvläggare eller gör arbetet själv, måste utförandet anpassas till bjälklagskonstruktion och golvvärmesystem. När man har golvvärme är det också extra noga med temperatur och fuktighet vid läggningen. Drift- och skötselanvisningar .

Vattnet i vanliga radiatorer håller kring grader. Om du har grader i golvvärme under ett parkettgolv då torkar det isär. Skulle du ha det under ett klinkergolv spricker fogarna.


Shunten blandar radiatorvattnet med kallare vatten till rätt temperatur. Kan jag lägga golvvärme under trägolv eller parkett? Flooré erbjuder vattenburen golvvärme till trägolv och laminatgolv. Köp ett av marknadens tunnaste värmegolv som du enkelt lägger själv!


IntelliOhm Floor Heating är en svensktillverkad matta för elekt- risk golvvärme under trägolv. Självregleringen medför att värmeeffekten minskar med ökad temperatur och ökar med minskad temperatur. Mattan levereras på rulle. Maximal framledningstemp på golvvärme under masivt trägolv ? Slöletade lite på forumet men hittade inget på en gång så jag tröttnade. Det funkar inte med svar som, hör med golvtillverkaren, golvet är köpt direkt från sågen å dom sågar ju mest.


Lärde mig en gång i tiden att . Foil Kit är den perfekta lösningen för golvvärme under trä - och laminatgolv. Smidig förläggning och minimal bygghöjd! Märkt med Energy Saver, utmärkt för dig med koll som har koll på elräkningen. Shunten behövs för att golvvärmen inte behöver, eller bör ha, lika hög framledningstemperatur som radiatorerna. Med flera termostater, går det att ha olika temperatur i olika delar av systemet, exempelvis en lägre temperatur i sovrummet.


Både klinker och trägolv fungerar bra över golvvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg