torsdag 12 februari 2015

Torpargrund

Vill du veta mer om torpargrund och krypgrund? Här får du tips om vad torpargrund och krypgrund är för något samt vanliga problem med en krypgrund. Torpargrund med fuktproblem.


Här hittar du tips om torpargrund , ventilation, isolering och hur du håller borta fukten i torpargrunden. En krypgrund är en typ av grundläggning för hus som bygger på att en ventilerad eller oventilerad luftficka skapas mellan markytan och bjälklaget.

Luftfickan isolerar huset från markens kyla. Krypgrund kallas ibland felaktigt för torpargrund , vilket är den äldre benämningen på konceptet med luftficka mellan husgrund och. En av faktorerna till att en äldre torpargrund i regel klarar sig bättre från mögel än en modern krypgrund är konstruktionen av golvbjälklaget vilket inbegriper bl.


Trots den i torpargrunden sett till fukt mer förlåtande konstruktionen finner vi idag relativt omfattande problematik och . Det är frekvent förekommande med källarsvamp i husets torpargrund , krypgrund och vind. Historiskt byggde man hus genom att lägga stockar direkt på marken. I hörnen på huset grävde man ner stora stenar för att stabilisera stockarna.

På stockarna lade man sedan ett . Den uteluftsventilerade grunden, torpargrunden, är kanske den vanligaste grundtypen i gamla hus. Den kan anses som problemtyngd men rätt skött är den en både effektiv och hållbar konstruktion. Syftet med en torpargrund var att hålla grunden fri från fukt och därmed timret fri från skador. Innan torpargrunden så lades virket direkt på marken.


Eftersom virket förr eller senare ruttnade började bjälklagret läggas på grus och sand som höll virket lite . När man ska besikta en husgrund så spelar husgrundstypen stor roll. Erfarenhetsmässigt så har exempelvis de flesta krypgrunder som byggts med oisolerade krypgrundsbalkar och vars avfuktning inte fungerat (eller inte funnits alls) drabbats typ av fuktproblem. Jag vet att platta på mark är att föredra före torpargrund ! Nu är det så att mitt hus ska byggas med torpargrund ! Hur byggs en torpargrund korrekt. Dock fanns där några kvarstående bekymmer såsom obefintlig ventilation i huset, otillräckligt värmesystem, mögel i garagetak, översvämning i trädgår fukt i torpargrund (som sedan visade sig att även inkludera översvämning i torpargrund ) för att nämna några. Huset hade trots allt det viktigaste, rätt läge!


Har aldrig sett ett så matnyttigt forum! Läste en del kommentarer om cellplast i torpargrund.

Någon sa att frigoliten ska. Detta resulterar i att värmekällan kan höja temperaturen i torpargrunden under hela året vilket minskar risken för . Många äldre hus byggdes med torpargrund och senare krypgrun dvs en ihålig grund som ventileras med utomhusluft. Denna typ av husgrund placerar huset ovanpå marken utan källare eller isolering mot markytan, vilket gör att regnvatten kan rinna in under huset. Normalt är detta utrymme ventilerat med uteluft och kallas därför uteluftventilerad krypgrund. Den här konstruktionen har använts under lång tid och kallades tidigare ” torpargrund ”. Dock skiljer sig dagens krypgrund på några punkter väsentligt från den gamla torpargrunden.


Värmeisoleringen i bjälklaget över kryprummet är . Fuktstpärrteknik hjälper dig fuktskydda och isolera din krypgrund. Vi kan också hjälpa dig om du har en äldre torpargrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg