måndag 9 februari 2015

Lägga vattenburen golvvärme betong

Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat. Detta utan att höja takhöjden alltför mycket. Det är viktigt att ha ett välisolerat underlag för att ta tillvara på så mycket av värmen som möjligt.


Isolering bör vara minst 2mm . En fundering runt gjuta en betongplatta. De flesta rekommenderar att stoppa in golvvärmen i plattan, förmodligen för att spara tid och kanske lite.

Golv på betong m vattenburen golvvärme ? Vattenburen golvvärme på befintlig betongplatta ? InstruktionsfilGolvvärme på befintligt betonggolv med Uponor. Vi visar hur enkelt det är att installera vattenburen golvvärme. Våra mm rör för golvvärme najas mot. På ett öppet träbjälklag kan man lägga en glespanel tvärs bjälklaget i vilken man fäster golvvärmeplåtar som man.


Resultatet blir att det uppstår en . Hur lägger man golvvärme i betong ? Om du ska bila upp ett betonggolv så får du vara beredd på hårt arbete – och här krävs rejäla verktyg.

Hyr en betongspårfräs och fräs ett spår längs med väggarna. Du behöver också en rejäl . Att lägga in värmegolv i äldre byggnader, vars grundläggning baseras på principen källare och platta på mark, kan innebära risker för fuktproblem. Fuktproblematik kan uppstå på grund av att markkonstruktionen (i bägge fallen finns en betongplatta på marken) har bristfälliga eller saknar: Kapillärbrytande och dränerande . Numera isolerar man alltid en bottenplatta i ett nybyggt hus med cirka 3millimeters isolering, men riskerna finns hos hus med betongplatta från början av 80-talet och tidigare. Det som gäller för en villaägare som köper ett hus från 80- talet och tidigare är att man kan inte lägga in golvvärme där utan att . Om källaren är dåligt isolerad när du lägger in ny golvvärme finns det risk för fuktskador i grunden. Riskerna finns just vid hus med betongplatta byggda i början av 80-talet och tidigare.


En god isolering kan förebygga detta. Att installera vattenburen golvvärme i källare som är oisolerad är inte lämpligt. Kan det djupet erhållas så blir det perfekt för att jämna av ytan med till exempel makadam 8-mm, lägga önskad mängd cellplast (2mm är bra i en källare) och sedan gjuta in golvvärmen i tio centimeter betong.


Ett annat alternativ är att bygga en ny golvkonstruktion ovanpå den befintliga, men med . Viktigt är att varje enskild installation dimensioneras efter rådande förutsättningar. Hänsyn ska tas till geografisk placering, markförhållanden m. Innan man lägger övergolvet måste betongplattan vara helt torr. Här får du bra tips när du ska lägga värmegolv och välja vattenburen golvvärme eller elektrisk golvvärme.


Med vattenburen golvvärme blir du utan värme under årets varma period när värmen i huset är avstängd. Om du har en tjock torr betongplatta så fungerar golvvärmen bra även utan isolering.

Om du lägger in golvvärme i ett hus med dålig isolering är risken alltså stor att din energianvändning ökar. Om du lägger golvvärme i ett källargolv med dålig grundisolering så värms marken under källaren upp. Det finns flera varianter av golvvärme : vattenburen värme, luftburen värme och elslingor. Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande golvvärme och vad man bör tänka på om man funderar på att lägga golvvärme hemma.


Lär dig lägga golvvärme på befintligt golv med minimal bygghöjd på mindre än minuter. LK är en av nordens ledande VVS-leverantörer och tillhandahåller egenutvecklade system för vattenburen golvvärme , tappvatten och radiatorvärme. Vi har flyttat in i ett hus där.


Det är totalt ca 40kvm, där an grävt ut, isolerat och gjutit in vattenburen golvvärme i betongplattan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg