torsdag 19 februari 2015

Golvvärme i träbjälklag

Leif Tjälldén AB levererar materialpaket för vattenburen golvvärme till träbjälklag som passar bra för krypgrunder och ovanvåningar. På ett öppet träbjälklag kan man lägga en glespanel tvärs bjälklaget i vilken man fäster golvvärmeplåtar som man. Det är skönt med varma golv och därför väljer många golvvärme av komfortskäl.


I marknadsföringen förekommer argumentet att du kan minska användningen av energi genom att du sänker inomhustemperaturen. För att golvvärmen ska bli en energibesparing måste huset lämpa sig för sådan uppvärmning, annars kan .

Men när man ska bygga en krypgrund eller vill ha vattenburen golvvärme på övervåningen får man lägga den vattenburna golvvärmen på ett annat sätt. När man vill ha vattenburen golvvärme på träbjälklag så får man använda sig av ett annat byggmaterialpaket. Detta materialpaket innehåller mycket av . Thermotech träsystem är bärande spårade spånskivor som installeras direkt på bjälklaget och ersätter det normala undergolvet. Vilket sätt att lägga golvvärmerören är mest prisvärt? Jag vet att det finns urfrästa spånskivor, sen finns det metallskivor att lägga i och till.


När golvvärme installeras i ett träbjälklag är det viktigt att bjälklagets stabilitet inte äventyras.

Golvvärme med förstärkt bjälklag. GVK rekommenderar alltid att en kontruktionsritning eller motsvarande ligger till grund för utförande av golvvärme i ett träbjälklag. Kommentarer om innehållet? Golvbranschen, GBR har tagit fram en handbok som behandlar vad man bör tänka på vid installation av trägolv på golvvärme. Handboken innehåller allmän information om trä som golvmaterial, fukt samt detaljerade konstruktionsritningar för olika typer av golvkonstruktioner med trägolv på golvvärme.


Läggs på bärande underlag. Så lägger du el- och vattenburen golvvärme. Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet. Rådgör alltid med LK vid golvtjocklekar över mm.


Då används golvvärmen endast för komfortens skull. Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur . Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. Golvbjälkar 2x mm, max c 6mm och m spännvidd mellan bjälklagsstöd. Spårskiva mm med golvvärmerör i värmefördelningsplåt.


Plåten tvättas med T-sprit och skruvas fast i spånskivan.

Golvgipsskiva limmas med Kiilto Flytfix DF eller. Floorfix DF och Kiilto Fixbinder. De täcks sedan på traditionellt sätt med . Några exempel på undergolvskonstruktioner med eller utan golvvärmesystem. Betonggolv med ingjuten golvvärme A_NY-Betonggolv-ingj-golvvarme_M.


Brunnsmanschett och klämring. Vinkel mellan golv och vägg. Egenkontroll och bifogade monteringsanvisningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg