tisdag 17 februari 2015

Tätning av skorsten

Har du en otät skorsten ? Vi erbjuder skorstensrenovering och skorstenstätning i Stockholm. Våra skorstenshantverkare ger bästa service och års garanti. Glidgjutningsmetoden är ett snabbt och effektivt sätt vid skorstensrenovering och renovering av befintliga rök- och ventilationskanaler i murade . När man glidgjuter renoverar man en utdömd skorsten genom att gjuta en ny kanal inne i den gamla rökkanalen.

Glidgjutning är en keramisk tätning av skorstenen och skall ej att förknippas med slammning av skorstenen. Det är ett alternativ till installation av böjbara insatsrör, när man vill bibehålla så stor del av kanalens . Den vanligaste frågeställningen vi möter är om man ska täta en trasig rökkanal genom glidjutning eller dra nya rostfria syrafasta rör eller en dubbelmantlad slang. TÄTNING AV RÖKKANAL - MED KERAMISKT BRUK Fördelar och nackdelar mellan olika reparationsmetoder av rökkanaler.


Otäta rökkanaler åtgärdas genom tätning med keramisk massa eller med installation av rostfria syrafasta insatsrör. Givetvis så gör vi ommurning, slammar och putsar din skorsten vid behov. Vi har olika helhets lösningar för din .

På så sätt påförs bruk på insidan av rökkanalen, proseduren kan få upprepas flera gånger för att få rökkanalen tät. Skorstensfejaren ska alltid kontaktas för att provtrycka skorstenen efter du har gjort en tätning av en rökkanal. Murad skorsten med plåtdetaljer.


Förra ägaren sade att man behöver täta vissa delar av skorstenen med silikon vartannat år, annars kan det läcka in. Allt inom skorstensrenovering, skorstenslagning, skorstenstätning, ventilation och rökkanaler. Förr eller senare gör skadorna att rökkanalen börjar läcka.


Då letar giftiga och brandfarliga rökgaser sig in i ditt hus. Därför är det viktigt att skador pa skorstenen repareras sa snabbt som möjligt. Oavsett var och hur din skorsten läcker, sa går det nästan alltid att göra den både tät och säker igen.


Huset jag nyss flyttat in i har en kamin och där reagerade jag på en sak, rökröret har en mindre diameter än rörgenomföringen in till skorstenen. Jag antar att detta är pga. Men jag är ändå lite orolig för att det ska . Tips på tätning runt rökrör närmast kamininsats.


Varje skorsten är på sitt sätt unik. Därför har vi som är medlemsföretag i SFSF flera olika förbättringsmetoder att välja mellan: Schädler, Coating, Tubest och FuranFlex.

Kika gärna igenom informationen om de olika alternativen och tag sedan en kontakt med oss för en första diskussion – vi garanterar dig sedan ett förslag du . Tätning av skorsten är viktigt. SCHIEDEL KERAMISKA BRUK – FÖR TÄTNING AV SKORSTEN. Det här är en säker renoveringsmetod som innebär att du till låg kostnad tätar skorstenen med ett keramiskt material. Metoden bibehåller storleken på rökkanalen samtidigt som det ger en skyddande och slät . I brandskyddslagstiftningen finns inga krav på att det vid tätning av en skorsten måste använ das bruk som är typgodkänt.


Såväl ler som kalkbruk uppvisar beprövade egenskaper som gör dem väl lämpade att användas vid glidgjut ning. Dessa traditionella bruk har emellertid inte alls samma goda vidhäftning mot underlaget . Till tätning av skorsten , rökrör, stosar, spisinsatser, grillar, öppna spisar mm. Spara pengarna till hantverkaren och gör jobbet själv. Se här hur du får det tätt runt skorstenen med hjälp av takpapp.


FuranFlex är originalet för skorstenstätning och relining av rökkanaler. Du uppnår effektiv tätning av skorstenen med bibehållen kanalarea. Behov av skorstenstätning? Kontakta oss när du behöver täta skorstenen.


En skorstens design och konstruktion är baserad på olika riktlinjer och krav. I och med att låg temperatur orsakar kondens, . Skorstenen ska ha en täthet som bibehålls vid skiftande temperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg