torsdag 5 februari 2015

Infravärme balkong test

Vi var åtta personer som tillsammans testade de olika infravärmarna hemma på vår egna terrass och balkong. Hur kom vi fram till vilka. Solens strålar värmer oftast skönt, men i skuggan kan det vara nog så kyligt. Med en extra värmekälla kan du förlänga kvällarna på balkongen. Bäst i test är halogenvärmaren Heatlight HLW15.


Värmekällan användes både kalla och fuktiga kvällar samt under förhållanden som påminde om försommaren.

Cirkapris stativ: 6kronor. Här finns infravärmare med som en naturlig del. Med infravärme blir altanen och uterummet användbart mycket längre på säsongen och även under svala kvällar på sommaren. Vi har flera modeller av infravärmare att välja mellan och beroende på hur och var infravärmaren eller halogenvärmaren ska placeras finns olika . Som vi tidigare har nämnt så finns det en hel myriad av olika infravärmare på marknaden som är olika bra och effektiva.


Därför har vi testat några av de mest populära infravärmare för att hjälpa dig att en som passar just dig, oavsett om du har en terrass eller balkong. Hur stor yta ska du värma upp? Bara en balkong eller ett helt uteområde?

Jag tycker dock inte de ger. Har man en inglasad balkong så kan vanliga infravärmare funka, men är det bara en altan eller dyl. Modern infravärmare för takmontering! Stilren terrassvärmare som du smidigt monterar i taket på din balkong eller i ute.


Vi går igenom alternativ för uppvärmning uteruinfravärme uterum, golvvärme , gasolkamin, värmefläkt, värmepump och skorstensfri spis. En relativt billig infravärmare tog hem testet. Användartestet är genomfört i en miljö som motsvarar inglasad balkong och öppen balkong vid mycket svag vind. Tillhör du dem som njuter av din infravärmare på balkongen eller terrassen? Det kan vara så att du svävar i livsfara.


Hej, det verkar vara problem med din inloggning. Saknar du en prenumeration? Infravärmare på balkong , uterum, altan eller terrass?


Här hittar du tips och värt att veta om infravärme när du ska sätta upp infravärmare utomhus. En extra värmekälla i uterummet eller på balkongen förlänger den svenska sommaren. Nu testar vi den värmande kompisen Alf på stativ.


Dock utan lurvig päls och pålagda skratt som i den klassiska tv-serien. Har en balkong som används flitigt på festerna då de flesta röker.

Test av Smartson. Problemet är att den inte är inglasa o kommer inte bli det heller. Har en vanlig infravärmare hänger i taket, men den ger typ ingen effekt alls. Kvällarna på balkongen kan vara kyliga.


Traditionell infravärmare eller halogeninfra? IP-klass, hur vattentålig måste den vara? Om du har en balkong eller terrass spelar ingen roll – en platsbyggd bänk passar bra i båda utrymmena och skapar extra sittplatser och förvaring.


Vill du ha ytterligare en funktion så finns det lampskärmar med infravärme för extra långa kvällar. Elektrisk infravärmare för vägg- eller takmontage på balkong eller i uterum. Utrustad med två effektlägen. Täcker en yta på cirka kvadratmeter. Rejäl pjäs i form av gasolvärmare för uterummet.


Kromat utförande, tre effektnivåer. Anders Palm är vakthavande brandingenjör vid Storstockholms brandförsvar. Han berättar att han varit med om några olyckor med elektroniska terassvärmare.


Det har hänt att värmare vält och lagt sig mot fasaden som sedan har börjat brinna av hettan. Vad gäller infravärmare är timer bäst, säger Anders . Flera infravärmare som säljs av de stora bygg- och elektronik-kedjorna i Sverige är livsfarliga att använda för utomhusbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg