måndag 9 februari 2015

Mögel hälsa

Betydelsen av fukt och mögel i inomhusmiljö för astma hos vuxna. Remediating buildings damaged by dampness and mould for preventing or reducing respiratory . Mögel och dess hälsoeffekter på människan. Mögel i inomhusmiljö kan vara mycket skadligt, t. Det träts i forskningsleden mellan olika organisationer huruvida mögel och mögelgift i sjuka hus via lågdosförgiftning kan ge allvarliga bestående skador och sjukdomar eller ej.


Vi som saneringsföretag och tillika i en informell roll har valt att lyfta fram vad senare tids forskning kring mögel och hälsa säger.

Problem med mögel är vanligt i hus, skolor och på arbetsplatser. Mögel kan leda till många olika hälsoproblem. Hur påverkas din hälsa av mögel ? Att fukt och mögel påverkar vår hälsa betvivlar förmodligen ingen.


Men på vilket sätt och i vilken utsträckning? Vad vet vi egentligen idag om fukt och mögel i inomhusmiljön? Alla biologiska agens som finns i arbetsmiljön är dock inte skadliga för hälsan. Men under vissa omständigheter kan biologiska agens .

Kan mögel ha en större påverkan på vår hälsa än vad vi trott? Filmen Moldy visas gratis till den juni, passa på att titta! Svartmögel orsakar allvarliga symptom och hälsoproblem såsom psykisk försämring, andningsproblem, skador på inre organ och även dödsfall. Grabbarna i Dragsvik får stå ut med mycket mögel. Hur går det med våra unga mänskors hälsa efter ett års mögelimpregnering?


Barnen i dagisarna och skolorna som är sjuka jämt och inte orkar med skolarbetet faller lätt utanför samhället senare pga att de reagerat på sjuka hus. Varför ryter ingen till på . Alla typer av fukt- och mögelskador bör åtgärdas snarast, och allt skadat material måste tas bort och ersättas med nytt. Fördjupning - Bostäder med fukt och mögel. Människor tillbringar huvuddelen av sina liv inomhus. Inomhusmiljön har därför stor betydelse för människors hälsa.


Den påverkas också av hur . Den absolut största faran med mögel är att vissa mögelsorter utsöndrar gifter, som är skadliga för människors hälsa. Lättare symptom som kan uppstå, om du har mögel i ditt hem, är hudirritationer, trötthet eller problem med bihålorna. De värre symptomen kan vara kroniska andningsproblem, astmatiska besvär, allergier . Mögel är vanligt svampar som växer naturligt både inomhus och utomhus, enligt Illinois Institutionen för folkhälsa.


Mögel exponering orsakar sjukdom hos vissa personer.

Mögelallergi är sällsynt och kopplingen mellan husmögel och allergi är inte helt klarlagd. Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel.


Inträngande fukt i kombination med för låg luftomsättning ( dålig ventilation) skapar stora problem i många bostäder. Fukt kan ge upphov till mögel , kvalster och bakterietillväxt som kan ge allergiska besvär eller annan överkänslighet. Risk för fuktskador kan till exempel föreligga i våtutrymmen som badrum, tvättutrymme och kök. Orsak till fuktskador kan vara bristfällig ventilation eller läckande ledningar och avloppsstammar. Arbete och Hälsa uppges att det krävs ganska höga halter.


Första veckan i september riktar vi vårt fokus mot miljön i skolan. I fem artiklar - en per dag - belyser vi ett flertal frågor som rör skolans miljö, både inomhus och utomhus. Dessutom intervjuar vi en kreativitetsforskare om kreativitet och självkänsla i skolans värld. Kvalitén på luften vi andas är viktig för vår hälsa och vårt välbefinnande.


Därför är det viktigt att se till så att luften inomhus är så bra som möjligt och fri från mögel som kan leda till sjukdomar som astma eller överkänslighet. Tecken på fukt- och mögelskador. Det vanligaste tecknet på mögel i bostaden är dålig lukt. När fuktskador inte åtgärdas kan mögel och bakterier växa till. Dessutom kan fuktskador leda till nedbrytning av bygg- och inredningsmaterial, vilket kan leda till kemiska ämnen i luften.


Fukt i byggnader visar samband med inomhusrelaterade symtom och besvär, exempelvis astmasymtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg