fredag 20 februari 2015

Vad kostar kwh el

Om man antar att vattnet värms från till grader och badkaret rymmer 3liter så går det alltså åt 1kWh. Om du värmer med el kostar det ca kr. Värmer du med fjärrvärme kostar det ca kr. Bli energismart och se hur vad du får för kWh.


Storindustri som köper enorma mängder på långa kontrakt betydligt mindre. Fast tyvärr måste man ju även betala nätavgift för att den där kwh skall bli levererad till en.

De ligger väl på närmare öre nuförtiden. Aktuella elpriser - Allt du behöver veta hos Kundkraft. Hur mycket kostar er elförburkning per månad? Då kan exempelvis gasturbiner behöva slås igång och dessa har en hög rörlig kostnad per kWh och priset, som sätts baserat på den sist producerade kilowatt-timmen, blir . Försöker räkna ut ungefär vad vår goa elräkning kommer att bli. Räkna ut vad nått kostar i el att ha igång?


Vad drar en motorvärmare? El till läsplattan kr.

Det är lätt att tänka sig att energianvändningen för en läsplatta är ungefär likvärdig med en dator. Hitta ditt bästa elavtal på Sveriges enda oberoende jämförelsesajt. Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei). Hejsan, är lite nyfiken på vad ni tecknat för elavtal och vad ni betalar per kWh idag. Här ser du elavtalen från E. Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Detta är i slutändan det som är relevant och när du vet vad varje kwh (står för KiloWattTimme) kostar kan du ställa detta mot installationskostnad och livslängd för att få . För konsumenten kostar varje kilowattimme ( kWh ) lika mycket, oavsett energikälla.


Kostnad i kronor per år med ett elpris på kronor per kWh. Uppgifterna kommer från Fortums energihjälp och E24. Att det kan vara dyrt att värma sitt hus med el är många medvetna om men ofta glömmer vi bort att alla våra hushållsapparater också kostar en hel del. Utifrån det har vi sammanställt en lista med medianvärden på vad prylarna kostar att använda i snitt – per timme. Nedan listar vi de allra vanligaste.


Watt använt i en timme = kilowattimme ( kWh ). Enklare än sex gånger sju. Här kommer äntligen ett elavtal som varken är krångligt eller tar en massa onödig tid. En varm dusch i minuter kostar kronor i elkostnad.

Väljer du inget så betalar du cirka procent mer än vad du behöver. Idag finns det drygt 100 . Men trots fler elprylar i. Trött och nyfiken sitter jag här och försöker fundera ut hur mycket en dator kostar i el på säg en månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg