onsdag 18 februari 2015

Värmeväxlare rengöring

Vårt servicekoncept består av CIP- rengöring av värmeväxlare på plats, värmeväxlarservice inklusive platt– och packningsbyten samt utbyggnad av plattväxlare. Chemiclean AB är certifierad samarbetspartner till Alfa Laval. Värmesystem kan på grund av beläggningar få en kraftigt försämrad effekt och behöver då rengöras.


De värmeöverförande ytorna blir så småningom belagda med exempelvis kalk, korrosionsprodukter, mikroorganismer eller olja. Maskinen är utvecklad för att på ett enkelt och säkert sätt kunna hantera olika rengöringsvätskor och uppnå bästa möjliga resultat. System för utvändig och invändig rengöring av värmeväxlare.

En lödd plattvärmeväxlare (BPHE) är vanligtvis självrengörande tack vare de mycket turbulenta flödena. I applikationer med hög risk för nedsmutsning eller flagning t. H-nivåer, kan rengöring behövas för att bibehålla effektiviteten. Svensk Värme erbjuder: service och underhåll på värmeväxlare inom VVS och Industri.


Detta åstadkoms snabbt och enkelt med . CIP rengöring av plattvärmeväxlare. CIP-rengöring av värmeväxlare ( rengöring av värmeväxlare utan att öppna den). Vi har har en lång erfarenhet av värmeväxlarens kemiska rengöring och har utvecklat en specialutrustning för detta ändamål.

Värmeväxlarna putsas antingen i kundens lokaler eller i vår egen service center. Metod för optimal rengöring av värmeväxlare. Ett väl fungerande inneklimatsystem i byggnader är utgångspunkten för en god inomhusmiljö och en låg energianvändning. Många system har dock eftersatt underhåll vilket försämrar både funktion och energieffektivitet. I ett forskningsprojekt, som leds av.


Nedsmutsning eller saltutfällning ökar tryckfallet och isolerar värmeväxlarens yta, vilket förhindrar effektiv värmeöverföring. Indikatorer på att du behöver rengöra värmeväxlaren är temperaturskillnader mindre än specificerat som ett resultat av nedsmutsning av kanalplattans yta minskar värmeöverföringen, eller tryckfall . Företaget grundades på grund av behovet att inom kraftindustrin kunna rengöra värmeväxlare på plats utan långa driftsavbrott. Inledningsvis var industrin den huvudsakliga . Finns det nagot sätt att rengöra förutom pa kemisk väg, typ backspola med vatten ev högtryck. Roterande värmeväxlare BCEA.


Värmeåtervinnaren är en roterande värmeväxlare med hög temperatur- och fuktverkningsgrad. Rengöring får endast ske genom dammsugning med. Har öppnat värmeväxlaren och ser att kanalena fått ett invändigt belägg, som reducerar diametern.


Underhåll och rengöring får endast utföras under förutsättning att värmeväxlaren är avstängd och har svalnat till under 40°C! Kontrollera att alla kopplingar är korrekt gjorda (se även ). JLför rengöring av vatten och vätskor. Portabel rengöringsmaskin för rekonditionering av vätskor i värmeväxlare , radiatorer, ventiler och andra förorenade delar i värme och vattensystem.

Chassi och vätskebehållare är tillverkat i rostfritt stål. Runt behållaren löper rostfria fyrkantsrör, vilket dels skyddar behållaren och . Alfa Laval erbjuder en rad system för rengöring på plats (CIP – Cleaning-In-Place ) och rengöringsmedel särskilt utformade och framtagna för att effektivt avlägsna avlagringar från värmeväxlare , separatorer, dekantrar och färskvattengeneratorer. Vi använder endast noggrant framtagna och miljövänliga kemikalier. Jag fick löda om den övre gaveln på min Martec och passade på att rengöra den.


För att rengöra tuberna lossar man den undre gaveln - glykolen rinner inte ut. I mitt fall var det ju nödvändigt att plocka bort hel kylaren. Ecoforests rengöring för värmeväxlare.


Vätska i sprayflaska som är menat att rengöra värmeväxlare och andra ytor som har smutsats ner av t. Denna produkten är inte skadlig eller frätande för kamminens komponenter och ger en snabb och effektiv rengöring. Töm plattvärmeväxlaren och tanken på vätska och följ miljö- och säkerhetsanvisningarna som beskrivs på sidan 1. Kontakta Alfa Lavals lokala försäljningsbolag om du har ytterligare frågor om CIP- rengöring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg