fredag 20 februari 2015

Vilken varmvattenberedare skall jag välja

En av de stora frågorna vad gäller valet av varmvattenberedare är vilken storlek som krävs. En större varmvattenberedare drar mer energi, men å andra sidan behöver varmvattnet räcka till alla i huset. Här är en lista över ungefärliga storlekar för olika behov: – liter och under fungerar för sommarhuset. För att kunna få varmvatten till hela hushållet måste du välja en varmvattenberedare som kan skapa rätt antal liter varmvatten efter ert behov. Nu är det dags för inköp av varmvattenberedare.


Varmvattenberedare , men vilken lösning?

Storlek varmvattenberedare ? Så väljer du rätt varmvattenberedare — Vatten och Värme i Örebro medlem. Det finns tre typer av vattenberedare i Sverige som är gjorda av antingen koppar, rostfritt eller emalj. Det är viktigt att framför allt . Vi har testat varmvattenberedare som värms med el.


Totalt är det elvarmvattenberedare, vilket betyder att det är ett omfattande test. Hur mycket vatten du får, värmeförluster och temperaturen. Med rätt varmvattenberedare har du alltid tillräckligt med varmvatten, till låga omkostnader.

För att hjälpa dig att välja rätt varmvattenberedare har vi samlat nyttig information. Välja rätt varmvattenberedare. Det finns många olika sorters varmvattenberedare och det kan vara svårt att veta vilken sort just du ska titta på.


Energimyndigheten har testat varmvattenberedare som värms med el. Testet visar att det är stor skillnad på modellers effektivitet och hushållen kan spara tusenlappar varje år genom att välja rätt variant. En femtedel av all energi i ditt hem går till varmvatten och i svenska hushåll sker uppvärmningen ofta . Den faktor som primärt bör avgöra vilken modell som ska installeras är hushållets behov. När man står inför valet av att välja en . Allt hänger på huruvida man lyckas hitta rätt i djungeln av beredare, . I vilken typ av byggnad ska varmvattenberedaren användas?


Nedan listas de tre grundläggande byggnadskategorier som varm- vattenberedarna i den är broschyren är indelade efter. Här får du tips och råd för att välja rätt varmvattenberedare som passar just eran situation. Fördelen med små beredare är dock att det bara tar ca en kvart att värma upp en ny omgång duschklart varmvatten. Men – å andra sidan – i fritidshus och sommarstugor är tiden sällan så knapp att man måste kompromissa med minuterna. Familjer med bubbelbadkar bör välja en varmvattenberedare med minst 3liters . Här hittar du varmvattenberedare från NIBE.


Serierna Eminent och Nibette är små, effektiva och passar perfekt i fritidshuset.

I fritidshuset är vattenbehovet mindre än i det permanenta hushållet – för många räcker det med vatten till snabbduschen och handdisken. Men att välja helt rätt storlek på varmvattenberedaren kan . Det gäller alltså att inte välja en varmvattenberedare som är onödigt stor. Då får du betala mycket för att hålla vattnet varmt. Men det är inte bara tomgångsförlusten som varierar. Svaret avgörs av hur mycket varmvatten du behöver!


Därför är det viktigt att se om ens tilltänkta varmvattenberedare är bra på att hålla värmen. Om siffrorna är relevanta så skall man ha en rimligt stor VVB. Nästan alla har polyuretanisolering där tjockleken är ca hälften av mineralullsisoleringen , då blir de lite mindre i storlek. Kopparn är skitdyr och blir bara . Val av varmvattenberedare.


Vi får ibland frågan vilken varmvattenberedare ska jag välja utifrån kvaliteten på kommunens vatten? Vi rekommenderar att du väljer en varmvattenberedare utan kopparmaterial, t. Uppvärmingen bör ske via manteln på varmvattenberedaren, inte med . När du skall koppla in en varmvattenberedare är det viktigt att välja rätt storlek för dina behov. Beräkna hur mycket varmvatten som normalt går åt i ditt hus enligt tabellen nedan. Normal dusch 3-min : liter. Bad i ett standardbadkar : 1liter.


NIBE Energy Systems är Sveriges största tillverkare av energilösningar för villor och fastigheter och ingår i NIBE Industrier. Som vanligt saknar man ju en industristandar och för VVB finns det förvånansvärt få tester som jämför de olika modellerna, då får man skapa sitt eget ! Jämförelse av tre stora leverantörer av VVB i tre segment: ~10 . Vilken VVB ska man välja ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg