måndag 19 juni 2017

Bastuskorsten genom vägg

Bastuskorsten för utgång genom vägg bakom aggregat, oisolerade rökrör. NSP Montageanvisning Tror att detta är den skorsten som k-rauta säljer,egentligen borde du gnälla på k-rauta som inte skickar med montaganvisningar. Jag har köpt detta rör för.


Genomföring vägg , oisolerad skorsten. Kaminen i fråga är en sorsele kamin. Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur.

I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat. Alla ni som vill komplettera er uppvärmning med en eldstad behöver inte oroa er för att skorstensmonteringen är ett komplicerat ingrepp. Kota skorstenspaket innehåller en komplett modulskorsten med rökgång i stål för bastuugnar och eldstäder.


Vid utveckling av rökgången har extra stort fokus lagts vid brandsäkerhet och rökgångens isolering vid takgenomföring. Rökgångens modulstruktur gör det möjligt att beakta byggnadsspecifika förhållanden vid . Har du några funderingar kring isolerad skorsten , oisolerad skorsten eller insatsslang eller inte hittar det Du söker så ring oss gärna! Beakta alltid den sanitära olägenheten och risken för rökgaser att ta sig in i byggnaden genom exempelvis fönster och ventiler.

En bra tumregel att känna till innan man installerar rökrör genom väggen är att ifall man inte känner sig helt säger på hur röret ska monteras, kontakta din sotare. Dem kommer kunna hjälp dig montera bastu rökrör genom väggen till bastun. Bra material så som t ex ens vägg bör . Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material.


Skorsten till din kamin - placera kaminen vart du vill. Med hjälp av fristående vinkel kan du bygga in skorstenen i ett schakt eller dra skorstenen genom en innervägg och låta den gå upp på andra sidan väggen. Pelletsen hade vi tänkt att köra som primär värmekälla och den står utmed kortsidan (gaveln) vi tar röret ut genom vägg och den får gå upp till nock eftersom det inte finns något annat val då huset är högst där. Montering av arbetsbrygga till skorsten utan skorstenshuv.


Rita upp hålets storlek symetriskt runt centrum markeringen och såga därefter upp hålet med en sticksåg. För att erhålla rätt storlek på hålet i lutand e tak rekommenderas att klippa. När kaminen ansluts genom en brännbar vägg till fristående. Grattis till ditt val av.


Centrera därefter pappskivan på golvet över markeringen för skorstenscentrum. Genom att loda från taket till hörnen på pappskivan kan rätt hålstorlek markeras i det. Detta är speciellt viktigt när montaget avser en bakanslutning genom mellan eller yttervägg, där detaljerna.


Skillnaden mellan dessa två mått kompenseras genom att skorstensmodulen genom vägg kapas mot kopp-. Använd gärna vår mall för kontrollplan! Den enkelväggiga rökkanalen används inne i pannrummet fram till att vägg - eller takgenomföringen börjar samt för renovering av raka skorstenar.

Detta rökrör i rostfritt stål kan användas för alla bränslen och kan enkelt installeras i kombination med ett flexibelt rör. Med en övergång kan enkelväggiga rökröret lätt kopplas till . Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.


Typgodkänd i högsta täthetsklassen (klass D). Generellt bygganmälan om spisen ansluts till befintlig skorsten eller med ny skorsten rakt upp genom tak. Montage av skorsten monterad på fasad med genomgång genom vägg till eldstaden kräver byggnadslov. Befintliga skorstenar bör provtryckas före installation och även kontrolleras av skorstensfejarmästare så att inga .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg