torsdag 22 juni 2017

Termostat till gamla element

För att byta ventil behöver du tappa ur systemet. Fungerar däremot ventilen kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från HemmaTema. MMA har utvecklat ett sortiment som är anpassat till dina gamla anslutningar.


Genom att byta termostat får du . När du har gjort det kan du börja byta ventil och termostat. Plocka av den gamla termostaten och lossa muttern.

Börja med att plocka av den gamla termostaten. De flesta termostater är gängade, men det finns även andra modeller. På BAUHAUS hittar du många olika tillbehör till radiatorer.


BAUHAUS har ett stort utbud av tillbehör till både el och vatten. Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg. Det är stor skillnad mellan klassiska och moderna termostater på vattenburna radiatorer.


Gamla termostater på vattenburna radiatorer är ofta inte temperaturstyrda alls. Värmen flödar fritt igenom hela radiatorn i den takt som personen som vridit på termostaten angett, oavsett vilken temperatur som finns i rummet.

Om din termostat är mer än år gammal är det dags att byta ut den för att bättre utnyttja ditt hemvärmesystem. Oavsett om du letar efter en traditionell radiatortermostat eller en digital, programmerbar version så erbjuder vi ett brett utbud av avancerade, prisvärda termostater med smart energibesparande teknik som . Men fungerar venti- len kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från Gelia utan att behöva tömma dina element på vatten. Vilken typ av termostat väljer du?


Du kan välja mellan en traditionell termostat , art nr. Vi har ett stort sortiment av termostater från kända tillverkare som Danfoss och MMA. Välkommen in och hitta termostater som passar dina radiatorer!


I över hundra år har husets element varit hemmets främsta värmekälla. Läs expertens råd för att vårda gamla radiatorer och enkla tips för att lufta element , fylla på vatten i element och fixa din krånglande termostat. Läs även: Sekelskiftesdröm i grönt och rött. Elementen tillhör heminredningens doldisar.


En intelligent termostat för vattenburna element som ersätter dina gamla ”vrid termostater ”. Du kan själv byta termostat , du behöver inte anlita en VVS-installatör eller tömma elementet på vatten. Har lite problem med värmen i elementet i köket och det verkar som att pinnen i termostaten kärvar. Hade liknande termostat i min gamla lägenhet, där fick jag dra ut inre plastringen en bit för att sedan hitta en skruv där under som jag fick lossa, sedan var det bara att dra den rakt ut.


En termostat sparar dig tusentals kronor varje år genom att trofast öppna och stänga för varmvattnet i dina vattenburna element i takt med temperaturen. På det gamla handtagets plats sitter det i dag en helautomatisk termostatventil, som med stor precision styr hur mycket eller lite varmvatten som ska släppas in i radiatorn . Efter ett långt sommaruppehåll ska det skakas liv i husets element.

På äldre modeller är den säkrad med en pinnskruv och kan lätt lossas med en insexnyckel. Fixa det kalla elementet, 2. Tryck på den lilla ventilen som . Hej Kan man byta termostater som är ca: år och få modern styrning via telefon ? Nu vet jag inte exakt vilken typ av elradiator du har, men man kan tyvärr inte uppdatera befintligt element som har bi- metalltermostat med en ny elektronisk termostat från LVI. Den oljefyllda föregångaren Yali G . Du hittar såklart även radiatorer och mycket annat hos oss också.


Gamla radiatorventiler har ofta tappat stora delar av sin prestanda. MMAs ROT- program med ventiler, insatser, adaptrar och termostater ger betydande förbättringar och fördelar. En ny modern ventil och termo - stat anpassar noggrant radiator- temperaturen till temperaturväx- lingarna.


Vi går igenom stegen för att få dom att fungerar och få igång värmen igen. Blås liv i gamla element Det första du ska kolla när du sätter på dina element är om det låter i elementen. Han sa att jag bör överväga att byta mina termostater på elementen. De var visst från 70-talet eller så.


Blir termostater slitna ? Vilka vinster kan man få med nya termostater ? Hur märker man att de gamla är dåliga? Jag kör EcoAir 1och EcoEl i mitt system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg