måndag 19 juni 2017

Spisplatta effekt

Jag behöver hjälp med att räkna ut hur stor effekt en spisplatta har. En laborationsrapport vars syfte är att undersöka vilken effekt elevens egna spisplatta använder för att koka upp en liter vatten. Målsättningen är att först.


Om man däremot använder två av plattorna på spisen, när man lagar mat och de får stå på i en timme kommer energiförbrukningen att bli större. En liten spisplatta har en effekt på ungefär kW och en stor .

För vattnet i vattenkokaren tog det minuter och sekunder och vattnet i kastrullen med lock tog det minuter för vattnet att koka upp. Temperatur 1: grader Celsius. Effekten hos en spisplatta Matematiska och naturvetenskapliga uppgifter.


Laborationsrapport - hypotes. Enheten kWh passar när du enkelt vill räkna ut energi och effekt. En spisplatta med effekten kW som är på i en timme förbrukar kWh el.


När man försöker reglera temp med plattans vridreglage så kör den på högsta effekt hela tiden oavsett vad man ställer in den på.

Men det tar sällan mer än minuter att koka makaroner, och av det är halva tiden på halv effekt. Kokplatta i snygg design med två plattor. Energi är förmågan att uträtta arbete. Power är hastigheten som arbetet genomförs – hastigheten som energin omvandlas till en annan form av energi.


Confused Hoppas någon vet! Vad ska jag skriva för slutssats på effekten hos en spisplatta och vad ska man ha med i sammanfattningen? Jag fattar inte vad jag ska skriva där, känns som om man skriver allt flera gånger bara. Ja, så tyckte jag också att det blev.


Symbolerna intill vreden anger vilken spisplatta som det aktuella vredet reglerar. Uppvärmningseffekten regleras stegvis. Vi rekommenderar att du stänger av spisplattan tre till fem minuter innan tillagningstiden har gått ut och avslutar tillagningen på eftervärmen.


Följande är anvisningar för rekommenderad effekt. Medianvärdet av det landar då på 367. Hur stor ström drar spisplattan? Perfekt för det lilla köket.

Du justerar värmen steglöst till önskad temperatur. Wattimme (ofta förkortat Wh) är en energienhet som definieras som den energi som en effekt (energiomvandling per tidsenhet) på en watt omvandlar under loppet av. Vattensäng, 30 Termostatstyr 8kr.


Behöver du en extra kokplatta? NetonNet erbjuder både en och två kokplattor beroende på behov och utrymme. Alltid fri frakt och snabb leverans. Ta en funderare angående utrustningen.


Med en induktionshäll sparar du energi bara på att koka upp en liter vatten, jämfört med en glaskeramikhäll. Ugn, uppvärmning till 200°. Induktion är en tvådelad process där kokplattan bara står för ena halvdelen. Under kokplattan ligger det spolar av koppartråd som skapar ett magnetfält när du sätter på värmen och aktiverar värmezonen. Magnetfältet har i sig ingen effekt och därför stängs den också automatiskt av, . SYFTE: Att bestämma hur stor effekt som går åt för att koka en liter vatten.


Skriva en vetenskaplig rapport. MATERIAL: (Termometer som klarar 1°C) UTFÖRANDE: När vatten värms på en elektrisk spis omvandlas elenergi till värmeenergi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg