måndag 9 juni 2014

Fuktsensor jord

Sensor för att mäta fuktighet i jord. När jorden är fuktig har den låg resistans och sensorn ger en hög spänning. Det finns olika sätt att mäta fuktighet i jord.


Dom enkla sensorerna, som den jag länkade till, mäter jordens resistivitet. Resistiviteten varierar bl. Mao är det i princip bara en spänning mellan två metallbitar i jorden.

Nackdelen med denna metod är att den enbart fungerar . Automation med Raspberry Pi, t. Fuktsensor för den utan gröna fingrar! Returnerar både ett digitalt och ett analogt värde. Levereras med kablar mellan modul och mätare. Vet att det finns lösningar om man vill bygga och programmera med Arduino men vill helst hitta en lösning som kan anslutas direkt till befintlig z- wavekontroller.


Köp din jordfuktighetsgivare här på utetid. Med Justerbar OP som förstärkare och komparator. Röd LED indikerar drivspänning och en LED för digital utgången.

Stift: A0(A noll) Analog ut. D0(D noll) Digital ut (Justerbar gräns på eller av) Vcc Drivspänning in. Plus kopplas till 3v på micro:bit, minus till GND (groun jord ), och A (skickar mätvärdet) till pin 1. Turns any automation to smart automation.


Jag har drömt länge om att mäta fuktigheten på tomten över ett större område med många mätpunkter. Och längs samma utsträckning som den sätta in fuktighetsmätare med visst . För dom som följer tråden. Allt är nu dokumenterat på n så nu är det bara att börja bygga era egna sensorer! Näst på tur är en jord -fukt sensor.


Den modellen jag köpt har både en analog och digital utgång. Läser man av den analoga utgången får man . Med sin digitala fuktsensor övervakar kontinuerligt markförhållanden, testar fuktnivå en gång per sekund. Thirsty har nivåer för.


Placera en i varje kruka så att du . Keramisk fuktsensor NFK-509. Lång efterforskning var nödvändig för att åstadkomma en pålitlig och korrekt sensor för mätningar av fukttillgängligheten och att koppla denna sensor med fuktrelät FM-509. Instrument - Företagsgruppen Trädgårdsteknik - marknadsledande leverantör och producent av produktteknisk utrustning.


F (kit med 10x12st för 27kr). Female to Female jumper wire Dupont cable.

Förra hösten hjälpte Hemmaodlat ett par av Pauliskolans elever som läser teknikprogrammet med byggandet av ett kryddhus. Vi kan allt hjälpa till med det ämnet här oxå… Det enda du igentligen behöver är en fuktsensor , det finns att köpa på tex farnell eller elfa. Most Users Ever Online: 540.


Currently Online: Anton Karmehed 1Guest(s).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg