fredag 6 juni 2014

Luftvärmepump avfuktning

Vilka funktioner ska din luft-luftvärmepump ha? Många luft-luftvärmepumpar har ett speciellt läge för underhållsvärme (ca 10°C), vissa kan inte ställas lägre än 16°C och vissa kan ställas på valfri temperatur mellan exempelvis. En luft- luftvärmepump avfuktar automatiskt luften både i uppvärmning och i luftkonditionering.


Trots att det på en del forum skrivits om negativa fynd såsom att mögel och bakterier kan bildas i såväl innerdelen till luftvärmepump och i avfuktare , ser vi fortfarande hos gemene man viss okunskap om detta. Vad är det då som gör att mögel och bakterier kan frodas i luftvärmepumpar och avfuktare ?

Detta vatten innebär ofta stor fuktlast mot grundmuren till torpargrunder och krypgrunder. Visst kan man köra en luftvärmepump som avfuktare. Båda min pumpar (Sanyo och Panasonic) går utmärkt att köra som avfuktare. Hur det förhåller sig med Coolix är jag något osäker på men mest troligt så går även dessa att köra som avfuktare. Vart tar vattnet vägen (från inomhusdelen)?


Hur använder ni era luftvärmepumpar under höst och. Extrafunktioner hos luftvärmepumpar. Under sommartid kan värmepumpen ställas om för luftkonditionering inomhus.

Denna funktion gör att den ofta . Har du det kvalmigt och fuktigt inomhus, kan du använda luftvärmepumpen som en avfuktare. I det rena kylläget avfuktas luften också, men även, när värmepumpen går i värmedrift, genom att luften cirkuleras och på så vis trycks fukt ut ur . Luftvärmepumpen körs då på svag kyla, och fångar upp till två liter vätska i timmen. Direktverkande el i hela huset, st luftvärmepump samt braskamin finns i gillestugan i källaren (braskaminen har jag haft möjlighet att elda med vid riktigt kall väderlek tidigare men numera med st pumpar så används den endast till myseldning), samt en . Avfuktning i huset, går det? Utomhusdelen är extra rostskyddad och utrustad med värmeslinga samt behovsstyrd avfrostning, vilket gör luftvärmepumpen till ett bra val i nordiskt klimat.


Filter behöver bytas regelbundet, det är viktigt för att behålla verkningsgraden och en lång livsläng filter till luftvärmepump , luftrenare och avfuktare. Luft-luftvärmepumpen kan samtidigt användas som avfuktare. Men en luft- luftvärmepump passar inte överallt. Bäst lämpar den sig i hus med direktverkande el, det vill säga där vattenburet värmesystem saknas. Huset bör ha en öppen planlösning så att den uppvärmda luften kan cirkulera och värmen . Köp luftvärmepump eller luftavfuktare från Mitsubishi.


Topptestade och effektiva produkter för uppvärmning och avfuktning från Mitsubishi. Hos oss hittar du marknadsledande värmepumpar till låga priser. Värmepump med befuktning, avfuktning , ventilation och luftrening. Ururu Sarara R luftvärmepump ger dig alltid högsta komfort med sin unika .

Du kan också använda de flesta luftvärmepumpar som avfuktare. De fungerar bra i utrymmen som har hög luftfuktighet som i exempelvis en källare. Pumpen körs då på avfuktningsläge med svag kyla, och fångar upp till två liter vätska i timmen. Vid användning i värme- eller kylläge minskar normalt sett en luftvärmepump.


Vid hög luftfuktighet kan du använda pumpen som avfuktare. Har du en luftvärmepump i ditt fritidshus ställer du den på underhållsvärme när du inte är där och slipper den fuktiga sommarstugeluften. På sommaren kan luftvärmepumpen även användas för skön luftkonditionering och avfuktning , men då ger den naturligtvis ingen energibesparing. Våra luftvärmepumpar har års garanti!


För att sprida värmen från en luftvärmepump till hela huset är det en mycket god investering att installera en Airmove 2. Jämför pris på alla Midea Värmepumpar ( 3).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg