torsdag 19 juni 2014

Kostnad pellets

Vi har precis köpt ett hus, med inflytt nu i Mars. Uppvärmningen är med pellets så jag är lite nyfiken av vad. Pelletskamin driftkostnad? Kostnad för pelletspanna?


Här finner ni svaren på dom vanligaste frågorna om pellets och pelletseldning.

Ange ditt mobilnummer vid beställning, så får du SMS-avisering inför leveransen. Använd gärna beräkningsguiden till höger för att se vad just din order av pellets kommer att kosta – bulk eller pall. Vi hade en del svårigheter att klämma ur mäklaren. Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Alltså skillnaden i kostnaden för samma mängd energi från olika källor. När de flesta grannarna i området där Karin Thunholm bor borrade efter bergvärme valde hon att satsa på pellets istället.


Den låga kostnaden för uppvärmning uppväger med råge den arbetsinsats som krävs.

Sedan tillkommer en möjlig kostnad för förvaring av pellets , men där är det omöjligt att säga hur mycket det kommer att kosta. En del kanske behöver uppföra en liten bod för förvaring, andra har redan det utrymme som behövs. Men detta höga pris gäller enbart om man skaffar en helt ny panna. För den som redan har en . Men vad är pellets egentligen och vad krävs för att kunna övergå till en pelletsanlägg.


Har nu eldat med köpt stjälpt björkved. Priset på pellets jämfört med priserna på el och olja gör pelletsuppvärmning till en lönsam, trygg och 1 förnybar investering. Du slipper även oroa dig för ofyllda vattenmagasin eller kärnkraftverk som tas ur drift. Har huset bara tillräckligt med plats och vattenburen värme är pelletspannan det bekvämaste alternativet.


Vid byte från olja till pellets kan det räcka. Ungefärliga utsläpp av koldioxid från olika bränslen: 1. Med pellets vet du vad din kostnad blir. De senaste åren har priset på pellets legat mycket stabilt kring ca.


Detta kan jämföras med priset på el som under en vinter kan variera kraftigt. SÄNKTA SKATTEKOSTNADER MED PELLETS ! När du vill värma ditt hem till en låg kostnad är en panna från NIBE en effektiv lösning som hjälper dig att skapa ett perfekt inomhusklimat.

Hitta rätt produkt med vår produktguide. Det förekommer ofta i media uppgifter om att pelletspriset har ökat så mycket att det inte längre skulle vara intressant för villavärme och att vil- lamarknaden därför är på väg att dö ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg