tisdag 10 juni 2014

Strypventil vatten

Vår KA har fått för sig att vi skall ha cirkulation på varmvattnet eftersom det är så långt mellan blandare och VVB. Till varje blandare går en PEX med VV, sen har vi dragit en retur prisol 10. Inte en så dum idé tror jag, man slipper stå där och spola och spola innan vattnet blir varmt. Hur ska returventilen justeras egentligen?


Köp STK STRYPVENTIL R- VVS home. Användningsområde: Värme- och kylanläggningar .

Här hittar du hela vårt sortiment inom just detta. Manuella strypventiler används för att fördela flödet i värme- och kylsystem. Inställningen sker med ett handtag som sätts på ventilspindeln. Då handtaget är borttaget kan ventilens inställning inte ändras, men en pil på ventilspindeln visar inställt värde.


Handtaget medföljer inte ventilen. Spara vatten är jo bra, men om det innebär att du spolar mindre i toan, så är risken överhängande att rören sätter igen sig, och då kostar det. I regel används våra ventiler för tryckluft, men det finns även möjlighet att använda vakuum, vatten eller olja som medium.


Reduceringsventilen (även kallad strypventil ) reducerar mediets flöde (mängd per tidsenhet), till skillnad från tryckregulatorn som reducerar trycket.

Rinkaby Rör säljer VVS, Ventiler, Värmepumpar och tillbehör i vår webbshop. Problem som uppstår liknar de som finns i ångcykler. För att sluta köldmediets kretslopp finns en strypventil i ledningen mellan kondensor och förångaren. I ventilen sänks trycket åter till förångarens nivå.


Köldmediet inne i processen fungerar i princip som vanligt vatten , bildar ånga vid kokning och vätskedroppar fälls ut vid kondensering (nedkylning). Om du är oteknisk och inte har koll på vvs så är det ju dumt att börja experimentera om du inte vet vad du gör. På vissa ställen sitter det en en strypventil mellan slangen och blandaren. Den kan du pröva skruva bort själv utan att du riskerar att ha sönder något eller att det forsar ut vatten helt okontrollerat.


Väl intrimmade grundflöden, låt värmepumpen styra värmen, helst kompletterad med. Det finns flera tekniska fördelar med att använda expansionsmaskiner istället för strypventiler. Expansionsmaskinerna utnyttjar exergin bättre och producerar. När vattnet och saltlösningen löser sig med varandra i absorbatorn avges värme till fjärrvärmekretsen. Den utspädda saltlösningen i absorbatorn pumpas nu upp.


Fyll i dimensionerade Kv-värden i MMA Injusteringsprotokoll. Tvåvägs styrventil med motor. Styrventil, självverkande med inre mätställe. Det är en tryck utjämnare som inte tillämpas i denna laboration).


Efter strypventilen kan vattnet färdas två vägar.

Antingen genom en bypass tillbaka till pumpen eller så åker det igenom radiatorn. I bypassen så finns det en ventil som styr flödet. Efter radiatorn så stöter vattnet på ventiler till som i denna laboration inte kommer . Se Olssons i Ellös produktsortiment inom Hjälpventil - Strypventil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg