torsdag 26 juni 2014

Luft vatten värmepump till pool

Den stora skillnaden mellan en luft - vattenvärmepump och en poolvärmepump, är att en poolvärmepump är konstruerad för att klara de påfrestningar som. Kapacitet över då poolen behöver värme. På papperet är det en enkel ekvation. Utomhuspoolen värms under perioder då det inte behövs så mycket värme inomhus.


På så vis borde värmepumpen ha kapacitet att även värma poolen , men det beror naturligtvis på förutsättningarna hemma hos dig.

Du köper i så fall en automatik som styr temperaturen exakt och effektivt samt en extra, väl tilltagen värmeväxlare som överför värme från värmepumpen. Välkommen till PriceRunner! Om du jämför med att värma upp en pool med elvärme sparar du i snitt till procent av uppvärmningskostnaden när du använder en värmepump. Det innebär att du ofta kan kosta på dig att bada i varmt vatten även under kallare veckor.


Allt som behövs är att du ansluter en värmeväxlare som överför . Luft - vatten - luftvärmepump för pool sommar och vattenburen. Värmepump som klarar av att värma en pool ?

En värmepump från Thermia kan med en enkel komplettering även användas för poolvärme. På så sätt kan du sänka poolens uppvärmningskostnader rejält. Om poolen är placerad inomhus dimensioneras din värmepump för att värma poolen året runt. En tanke är annars att titanförsedda (poolvatten i vanlig VP blir inte bra) värmepumpar för pool är rätt mycket dyrare. Poolvärme för inomhuspool.


Känns som om man vill att den ska fungera för poolen i första hand? När vi säger poolvärmepump menar vi en värmepump som utnyttjar energin i den omgivande luften för att värma poolvattnet, dvs. De är välbyggda , tysta och mycket effektiva.


Om du ska slå till och skaffa pool är ett alternativ att investera i ett färdigt poolpaket som inkluderar rening och uppvärmning. Men det är många andra tillbehör som. Nej, det lär inte gå, eller åtminstone inte så du kommer att få ut någon värme i vattnet. Att överföra värme till vatten (under tryck) är något helt annant än att värma luft.


Dels arbetar de på olika temperatur områden och kondensorn ( batteriet) är utformade på helt olika sätt. En billigare VP till pool får du för . Det sparar både pengar och reducerar de alltför kalla doppen.

Du får en totallösning som är mycket energieffektiv – till och med effektivare än med bergvärme. Pahlén poolvärmepump Aqua HP är en luftvärmepump avsedd för uppvärmning av pool eller spaba som effektivt nyttjar den omgivande värmen i luften och. Information om hur en poolvärmepump fungerar, hitta återförsäljare,installation av poolvärmepumpar,besparing samt hur lång tid det tar att värma upp en pool med en poolvärmepump. Det vill säga, den hämtar värme från utomhusluften.


Exempelvis kan du koppla till solfångare för att värma varmvatten ännu mer kostnadseffektivt, en frånluftsmodul för att återvinna värmen som annars hade ventilerats ut ur ditt hus – något som förutom ökade besparingar även leder till ett sundare inomhusklimat. Förutom att taket behåller. Titta på värmefaktorn (COP): de .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg