måndag 16 juni 2014

Väderstreck sol

Dessutom så får man knappt någon sol alls på balkongen i norrläge på vinterhalvåret, förklarar Sverker Hellström. Det beror på att solen går upp i ungefär sydost och går ner i sydväst. Har man däremot ett söderläge så är det optimalt vilken tid det än är på året.


Det kan vara det enda läget som gör att man. Solen står olika högt på himlen vid olika klockslag och årstider.

Lite mildare om man har den österut så att morgonsolen kommer på den men det är bra varmt ändå vid tio på morgonen när solen varit uppe i fem timmar. Norrut, då har man ingen sol alls varken morgon, dag eller kväll, eller tänker jag fel? Men norrut blir mitt val.


I juni-juli går solen rakt in rakt från sidan (västerifrån) innan den försvinner västerut bakom huset. På våren försvinner den lite tidigare eftersom den skjunker ner under huset till väster. Jag hade nog föredragit sydväst om jag fick välja för att ha . Letat runt men hittar inget. Om det finns några tex kort man kan skaffa sig och använda ihop med en kompass när man skall ut eller om det finns nån bra sida man kan kika på för att kunna ha koll på var solen går ner eller upp olika .

Tidpunkterna är lätta att ta reda på, men just väderstrecken kan jag inte hitta någonstans. Någon som vet någon bra sajt eller gratisprogram på nätet för sånt? Tänk dock på att solen står mycket lägre på vintern, och att ljussättning av hus kan variera mycket mellan sommar och vinter, även om solen står i samma väderstreck.


Vardagsrum mot söder, bra eller anus? I vilket väderstreck går solen ner i juni i uppsala? Hos oss, mil norr om Uppsala går den iaf ner i väst under sommaren. Vilket betyder härlig sol på hela framsidan av tomten från tills den går ner! Storleken på balkongen har ingen större betydelse, enligt henne, eftersom de allra flesta balkonger är små.


Så väljer du rätt krukväxter för varje väderstreck ! Visst kan du också få ett prunkande fönster hemma – oavsett om du har fönster åt söder, väster, öster eller norr. Knepet är att välja rätt växter. I söderfönstret trivs växter som gillar mycket sol.


Vi har krukväxtlistan för alla väderstreck ! Om man är nära ekvatorn står solen mer eller mindre rakt upp på himlen mitt på dagen,. Mitt på dagen står solen i det väderstreck som är mot ekvatorn. Han köpte en lägenhet i centrala Göteborg med en balkong som skulle ha sol hela dagen – men solen nådde inte dit under någon tid på dygnet.


I det här fallet råder det ingen tvekan om att mäklaren kände till att balkongen låg i ett annat väderstreck innan affären var avslutad.

Hitta den markis, persienn, screen eller gardin som passar just dina behov, ditt hus eller din lägenhet allra bäst. Jag gäspade och stängde av, bläddrade igenom de frasande tidningssidorna, stannade upp inför resebyråannonserna. Lyxkryssningar i Västindien. Decemberresa på Ålands hav. Alla väderstreck fanns tillgängliga.


Centralt belägen lägenhet med tre sovrum, två badrum, rymlig terrass med utsikt över Fuengirola. Terrassen är totalt 40kvm runtom hela lägenheten med terrass i alla väderstreck. Alla sovrummen har inbyggda garderober och egna utgångar till terrassen. Köket är fullt utrustat med vitvaror, parkering inkluderat till.


Snälla, vi vill gärna få ta del av era erfarenheter, råd och funderingar när det gäller hur en uteplats upplevs beroende på väderstreck. Man får så mycket sol iaf för man är ju ute mest här nere. Addera även två altaner där den ena är till hälften täckt med tak vilket gör att det passar för alla väder. Altanerna ligger i tre väderstreck vilket möjliggör för sol hela dagen. Intill huvudbyggnaden finns det plats för tre bilar, en i garage och de andra på uppfart.


Ett mycket populärt område endast minuter från Stockholm City! Undersökningar av soltillgångens betydelse för lufthygien, inomhusklimat och trivsel av Lennart Holm, Gunnar Pleijel och Hans Ronge. Genom en patenterad lösning används sol - och värmepumpsteknik som komplement till varandra för ökad effektivitet året runt. Solvärmepumpen monteras på husväggen.


Bästa placering av enheten beror på väderstreck samt beredarens läge i förhållande till den tänkta solväggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg