måndag 30 juni 2014

Ny elpanna

Jag hade nyligen en VVS-tekniker hemma för ett arbete i ett badrum. När han var klar gled vi in på nåt helt annat - uppvärmning, och började prata. I äldre hus med självdrag där energibehovet inte är så stort kan en elpanna vara montera för att förse huset med värme och varmvatten. Här har vi en bred kompetens när det gäller att byta ut er gamla panna mot en ny eller finna lösningar där ni sparar pengar.


EVC – Bör ej dockas till värmepump. Ofta kompletterar elpannan din värmeanläggning när värmepumpen, ved- eller pelletspannan inte räcker till för att värma huset och när det är riktigt kallt ute.

Eller när väldigt många ska duscha samtidigt. Elpannor finns i ett par varianter och i flera effekter. Om du har ett mindre energibehov är en NIBE elpanna en bra och effektiv lösning. Kombinera den med en värmepump för större effekt och mindre inverkan på miljön. Elpanna sönder, vad ska man köpa istället?


Vi erbjuder ett stort sortiment av elpannor från kända tillverkare. Vi har även många andra värmepannor. Vattenburen värme i kombination med en elpanna är ett enkelt sätt att lösa sin uppvärmning men kostnaden blir förhållandevis hög.


Har du vattenburen värme är du redan förberedd för andra värmekällor.

Höga elkostnader, osäkerhet i framtida elpriser och. Detta medför en lägre investeringskostnad jämfört med en helt ny panna, men också en sämre verkningsgrad. Pelletseldning kan med fördel kombineras . Med tanke på risken för höjda elpriser var det enkelt. Det fick bli en värmepump. Installatörerna kom en tidig morgon för att riva ut den gamla anläggningen.


Kan du bygga någon form av friggebod som förråd och automatisk . Visst blir vardagen roligare om man tillför lite spänning? Se hur mycket du kan spara med ny värmepump från CTC. Radiatorsystem Golvvärme. Istället för att installera en ny elpanna kan du installera en ny ackumulatortank med elpatron. Rätt utrustad och installerad har den samma funktioner som en elpanna men med utbyggnadsmöjligheter för till exempel solvärme eller biobränslepanna.


I ackumulatortanken installeras en elvärmepatron som garanterar att det . VVS-firman föreslår en varmvattenberedare och en liten elpanna. De tycker att det är smartare än att installera en ny elpanna med beredare. Ny anslutning av frånkopplingsbar elpanna eller utökad anslutning av befintlig frånkopplingsbar elpanna medges inte.


Elnätspris för frånkopplingsbar elpanna förutsätter att värmebehovet kan tillgodoses på annat sätt då elpannan inte används och att uttagen effekt inte överstiger anslutningseffekt för . Om du väljer en elpanna rekommenderar vi att du även installerar en värmepump, för att få en lösning som inte bara är bekväm och ekonomisk utan också miljövänlig. Enbart en elpanna kan vara en lösning om du har ett mycket litet energibehov och vill ha ett system med en liten initial investering och som kräver minimalt .

Veckans teknikfråga: Hur många levande ljus behövs för att värma upp en villa? Ny Tekniks läsare ger svar. Nu fasas en ny elpanna in som ska förse Munksjö Paper AB med ånga under många år framöver.


Jönköping Energi står för ägandet och ansvaret för en trygg och stabil leverans till papperstillverkningen. Tillsammans gör vi en omställning för att spara energi och resurser. Leveransen innebär ett fördjupat . MYCKET ENKEL ATT INSTALLERA. Värmepumpen ställs företrädesvis mot husets yttervägg och kopplas t ex mot befintlig elpanna eller en ny elpanna ,. Eftersom man utnyttjar uteluften behövs inga borrhål eller slingor i marken.


Ecozon VPLV är byggd för att ge en stor besparning året om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg