fredag 13 juni 2014

Luftvärmesystem

Luftvärmesystem förekommer i Sverige. Vill du få tillgång till hela artikeln? Exempel på byggskador, innemiljöproblem och utebliven energibesparing. Harrysson, professor, Örebro universitet.


Figur 1: Har huset gjort mig sjuk?

Problemhus med luftvärmesystem och återluft. ACJ B Lufrvärmeaggregat för luftburenvärme förvärmd tilluft för bostäder- Villaägare. Effektivare luftvärmesystem med moderna aggregat. Fråga: Vi har en villa i Skövde med luftvärme av typen ACJ och ventilation MiniVent. Huset är byggt - och systemen är från den tiden.


Nu är vi intresserade av att veta vilka om det finns något nytt system som kan ge oss lägre uppvärmningskostnad. I källaren är det vanlig vattenburen värme med radiatorer på väggarna. Bottenvåningen däremot har något slags luftvärmesystem som jag inte sett förut.

Alla rummen har golvlister med hål i ur vilka det ska komma varmluft. Varför slutade man med luftburen värme? Det står att det heter Riquma Styr på panelen. Din lägenhet är utrustad med ett ventilationssystem som ger ett bra inomhusklimat och god ventilation om du sköter det rätt. Vi förser din lägenhet med utrustning och reparerar eller byter det som går sönder.


Du underhåller systemet genom att hålla filter och ventiler rena. Då får du bättre inomhusluft. Tack för att du tar hand . Vilka alternativ finns att rekommendera?


Huset vi bor i är ett enplanshus i vinkel på 1msom är byggt 90. Huset hade ett minimaster ftx system installerat i köksfläkten. Brf Åkern har ett luftvärmesystem för uppvärmning av lägenheterna. Luften kan vid ogynnsamma förhållanden skikta sig och varm luft tenderar att ” fastna” i taket, utan att komma brukarna tillgodo.


Det visar fältmätningar i lågenergihus med luftvärmesystem. När inställningen av luftflödena var kalibrerade så blev vi tillsagda att inte röra ventilerna i taket där luften kommer in. Grön lampa på lilla aggregatet där man justerar värmen blinkar.

Drar du ur kontakten går en av elslingorna igång någon minut, men kopplar sen ifrån. Behöver någon som kommer hem och sparkar igång . PRINCIPIELL UPPBYGGNAD AV LUFTVÄRMESYSTEM. Parametrar för bestämning av det termiska. Riktad operativ temperatur.


Aggregaten i dessa system var i regel försedda med el. Alig´s nya luftvärmeaggregat VB 2L ersätter helt dessa . SKÄNNINGE – STOCKHOLM – MALMÖ. Drift- och skötselinstruktion.


Ditt hus är utrustat med luftvärmesystem i kombination med värmeåtervinning, som fungerar enligt följande: FUNKTIONSSCHEMA. Så som ny här på forumet kastar jag mig rätt in. Har ett nybyggt hus med Termavents större system.


I mitt fall innebär detta att jag har golvdon där varmluften kommer in i huset och takventiler där den sugs ut. Sedan går luften till en värmepump som värmer upp ingående friskluft. För att det inte skall bli en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg