måndag 9 juni 2014

Vedpanna kostnad

För att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din vedpanna och övriga komponenter bör du alltid ta in flera olika offerter och ställa dessa mot varandra för att se vem som ligger bäst i pris och kan erbjuda bäst lösning. Fråga alltid så tydligt du bara kan om de material du behöver köpa och vad som ingår i det offererade . Hej Jag har precis köpt ett hus med en oljepanna från -68. Nu har jag lust att sätta in en vedpanna med ack.


Jag undrar om någon vet bra företag i Östergötland?

Ny vedpanna ,vilken skall jag välja? Elda med flis, är det lönt? En normalvilla klarar sitt årsvärmebehov med kubikmeter ved. Effektiv vedpanna behöver inte kosta mer. Priserna i tabellen är med moms och omfattar vedpannan med några tillbehör.


Till detta kommer kostnader . Jag slipper gräva ur källaren och göra dränering utanför.

Skorstenen kan jag bygga själv, det behöver inte vara så noga i mitt externa pumphus. Men, fördel att ha det i huset: Håller fukten borta från källaren. Dumma värmeförluster i externt hus. Och förstås ingen kostnad för kulvert. Källaren ska ju grävas ur . Vilken vedpanna ska man välja?


Här får du bra tips om vedpannor samt fördelar och nackdelar när du ska välja vedpanna för uppvärmning av ditt hus. Kollar runt lite bland olika värmealternatinv. Har en pellets brännare med en wiessman oljepanna vilket inte funkar speciellt bra. Modern teknik förenklar uppvärmning och underhåll.


I en vedpanna från ETA tänds veden automatiskt i pannans vedutrymme. Räkna med drygt en veckas arbete för att kapa och klyva veden, och minuter om . Det finns alltid ett samband mellan pris och kvalitet. Tänk på att en vedpanna är en investering för år framåt – den ska få kosta.


Och ju bättre panna man har, desto mer förlåtande är den även med ägarens . Vilka kontrollfrågor är viktiga att ställa?

Det som ska installeras är: gammal . Innan installation av vedpanna ska du kontakta skorstensfejarmästaren och din kommun för eventuell bygganmälan. En cistern som inte tagits ur bruk måste besiktas med ett visst intervall ( eller år) enligt Naturvårdsverket, vilket innebär en viss kostnad. En vedpanna eldas i första hand med ved och de moderna vedpannorna har en verkningsgrad på över om den installeras på rätt sätt med en stor och isolerad ackumulatortank. Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus. Bästa verkningsgrad i testet, , har Värmebaronens svensktillverkade vedpanna Vedolux 350.


En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid och arbete. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan. Många husägare med vedpanna och ackumulatortank väljer den metoden för billigast möjliga uppvärmning.


Men den arbetsinsatsen lockar kanske inte dem vars hus värms. Frakt och eventuell kostnad för egen motorsåg och annat ingår inte i priset. Har försökt läsa mig till vad en ackumulatortank egentligen är för något samt hur en vedpanna fungerar och hur mycket jobb som krävs för att driva runt det men finner inga svar tyvärr.


Någon som vet vad en normal livslängd på en vedpanna ligger på? Ska du köpa en vedpanna tänk på att pannan bara är en del av värmeanläggningen, sedan tillkommer kostnad för ackumulatorerna. Först är det bra att beräkna hur stor effekt den måste ha för att värma ditt hus, till exempel storlek.


Effecta Vedpanna Lambda II.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg