tisdag 27 mars 2018

Braskamin rengöring

Jøtul rekommenderar regelbunden rengöring av kamin och underhåll av både eldstad och skorsten. En ren eldstad gör att elden syns klarare, samtidigt som det brinner bättre och renare. Om du eldar med bra, torr ved och ser till att sota regelbundet minskar du risken för soteld som kan skada skorstenen. Någon som har ett tips på hur man rengör glaset enkelt och det lossar bra. Idag kör jag med medel från Jula och det fungerar väl bra men finns det.


Rengöring av kaminglaset med aska = repar.

Så gör du rent luckan till kaminen. Med Annikas knep blir de inte bara skinande blanka, de blir som nya! Men luckorna blir fort sotiga och svåra att få rena. Braskamin är mysigt och värmande.


Läs hur enkelt du får dem att bli som nya igen! Sot på glaset och fullt av aska i kaminen? Här hittar du smarta och enkla råd och tips på hur du gör rent din braskamin ! Packningar De silverfärgade packningar som finns på både luckan och asklådan bör ses över.

Fuktig ved kan ge sotfläckar på glaset. De kan dock enkelt torkas bort med en fuktig trasa som du doppar i kall aska från kaminen. Om sotet funnits en längre tid på glasen tar man lämpligen bort det med rengöringsmedel eller ett speciellt. Underhåll din kamin korrekt. Det är viktigt att man underhåller braskaminen på rätt sätt.


Gör man det har man en vacker och inte minst ekonomisk och effektiv värmekälla i många år. Alla braskaminer från RAIS är utrustade med en utförlig bruksanvisning, där finns det även information om specifik rengöring för varje enskild . Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier. Innehåll Amoftära tensider, kaliumkarbonat. Förpackning Plastflaska 500ml med triggerpump. Frysning påverkar tillfälligt produktens fysiska tillstån men skadar den ej.


Ska förvaras så att den är svåråtkomlig för små barn och . Generellt kräver braskaminer inte mycket rengöring. Men du ska kontrollera alla packningar och rörliga delar innan eldningssäsongen börjar och tömma och rengöra kaminen invändigt när eldningssäsongen är över. Det är också en bra idé att ta ut rökhyllorna för att kontrollera att det är fri passage till skorstenen.


Kämpar du också med att hålla glaset till kaminen rent? Kontrollera att asklådan inte är full och töm den vid behov.

Rengör eldstaden från aska före varje eldning. I samband med tömningen av asklådan är det bra att rengöra asklådans underlag, så att det inte samlas lösaska under lådan. Om du använder dammsugare så måste den förses med extra . Så här gör du för att enkelt rengöra det sotiga glaset på din kamin. Clas Ohlson är certifierad som en säker e-handlare av Trygg e- handel.


Med aska, vatten och tidningspapper rengör du glaset på kaminen. Vi på KRP Städservice utför en hel del flytstä då och då finns det kaminer i de hus vi ska städa och i de flesta fallen är glaset till kaminen alldeles svart. Eftersom vi vill använda så lite medel som möjligt för att minska vår miljöpåverkan så har vi lärt oss ett jätte fiffigt sätt att rengöra kaminglaset.


Har hört att man kan använda nåt medel som gör att sotet inte fastnar lika lätt efteråt. Hejsan, alla trädgårdsvänner! Har en fråga som egentligen kanske inte hör hit, men det finns kanske någon som har en lösning i alla fall. Vi har en ny fin kamin som vi eldar i, men ibland blir ju glaset lite sotigt.


Vad ska man rengöra detta . Löser snabbt och effektivt upp fastbränd sot från spisens glasluckor. Välkommen till oss på Jula! Bra att veta-fakta samlade på ett enda ställe.


Vare sig du är ny eller rutinerad användare av braskaminer , finns massor av saker som kan vara bra att veta både före och efter köpet. Alla dessa kunskaper har vi samlat på ett enda ställe, så det är lätt och enkelt för dig att fördjupa dig i de ämnen du finner .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg