torsdag 29 mars 2018

Radontätning runt rör

Vatten- och radontätning används till att täta runt rör som gjuts in i betong. Dessa packningar träs runt röret och förhindrar att vatten kan krypa in längs sidorna utmed röret. Betong förenas inte kemiskt med röret vid ingjutning och därför måste dessa ingjutningar tätas. Gummipackningen komprimeras under . W8passar till alla typer av rörmaterial, som t. Tätningen passar även till de flesta modeller av. Du ska bara sätta radontätningar på sånt som kommer upp igenom plasten.


Allt som ligger ovanför behöver inga tätningar. Du kan använda oringar eller skjutmuffar istället för dyra radontätningar. För brunnar med bottenutlopp placeras tätningen mitt. Klipp ut och tillpassa duken noggrant till genomför- ingen.


Placera därefter en sträng av Platon Fogmassa runt genomföringen så som bilden visar. Med denna variant undviks all betonggjutning i efter- hand runt röret. F8kan med fördel användas där röret utsätts för axiell och i viss mån radiell rörelse.


Välj variantutförd FURO-brunn med fabriksmonterad radontätning. Vår rekommendation är densamma som för tätning mot. Radontätning till FURO-golvbrunn med sidoutlopp:. Om hål borras i bottenplattan för eftergjutning runt golvbrunnen så skall borrhålet vara minst 1mm större än . Då IBECO:s tätningar också är gastäta så kan man använda den som radontätning.


Uppdraget gick ut på att prova lufttätheten av ett system för radontätning av rörgenomföringar. IBECO radon- och vattentätningar LT och var tryck - och lufttätade i bägge. W8passar till alla typer av rörmaterial, som t. Vill man installera en radonbrunn med radonsug under befintligt golv är ARDEX A MIX mest lämpat för gjutning av det nya betonggolvet. Tätning och limning av plattor, rör och kanaler.


TECär därför särskilt . Ledningen bör vara av perforerad PVC-plast. Otätheter i rör för el- och teleledningar. Sprickor i golv eller vägg på grund av sättningar.


Läckage genom luftgenomsläppliga byggnads- material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg