fredag 30 mars 2018

Två luftvärmepumpar

Jag har tagit lite offerter på LLVP. De enda som kollat på huset på plats har rekommenderat två pumpar men jag är lite skeptisk ändå. Värt att installera luftvärmepump ? Nedan ser du vilka modeller av våra luftvärmepumpar som har fler än en innedel (utblås med fläktar). En värmepump med två innedelar kallas ofta duo, eller duo-split.


Med sina två innedelar värmer Mitsubishi MXZ Duo med enkelhet två våningsplan!

Med den lilla och effektiva SF-innedelen. Hon tittar på mig och säger - Och det ska du säga som skaffar två värmepumpar. Alla tycker lika dant, till och med montören fick mig att känna mig så dum. Han tittade på mig och runt i huset som om det bodde två miffon här.


Nu sitter jag och känner mig lite förbannad. En eller två värmepumpar ? Luftvärmepump - vilken duo ska vi välja? Placering av luftvärmepump en eller två samt val av märke.


Tekniken sparar stora pengar genom att värmepumpen omvandlar energin till värme.

Du har alltså nytta av din nya värmepump året om, även om den kan vara olika effektiv på de två uppgifterna. Köper du en luftvärmepump från oss ingår installationen och då hjälper vi dig även med placeringen. Men innan köpet kan det dyka upp en del frågetecken. Passar en luftvärmepump ens i mitt hus? Har jag en tillräckligt öppen planlösning?


Vi hjälper dig välja en värmepump som passar dina . En luft- luftvärmepump genererar energi genom att ta in utomhusluft från värmepumpens utedel, och omvandlar denna till varmluft för att blåsa ut den i huset genom innedelen. Vanligen finns det endast en innedel kopplad till utedelen, men bor du i ett tvåplanshus kan det behövas två innedelar. Hur stor är energibesparingen på en luftvärmepump ? Fakta: Energibesparingen för en luftvärmepump beror på vilken typ av värmepump du väljer. Vi har haft ett behagligt inomhusklimat och kan rekommendera andra företag att använda luftkylare.


Petra Björkstedt, Teleperformance Nordic AB. Vi installerade två luftvärmepumpar direkt när vi flyttade in i huset för ca fyra år sedan och har sänkt elförbrukningen med ungefär 12. Henrik Davidsson, Hässelby. Med en luftvärmepump kan du vända kostnadsökningarna och istället göra en ordentlig besparing. Utan att behöva göra avkall på den sköna värmen i ditt hus.


Inte bara värmer den upp ditt hem på kalla och kyliga vinterdagar, den kan också användas som luftkonditionering på heta sommardagar. Värmepumpar förbättrar också inomhusklimatet då de rensar luften från dammpartiklar.

Han har själv en luft- luftvärmepump med två innedelar, en på övervåningen och en på bottenvåningen. I marknadsföringen av luft- luftvärmepumpar pratas det om halvering av elförbrukningen. De skiljer sig åt på ett par punkter. Gemensamt för de två teknikerna är att de tar vara på solenergi genom att utvinna värme ur luft som värmts upp av solen.


En frånluftsvärmepump utvinner värmen ur . I större hus kan man installera två värmepumpar eller två inomhusdelar. Det är viktigt att samverkan mellan värmepumpens och ra - diatorernas styrning fungerar. Exempelvis bör elradiatorer ha elektroniska termostater istället . Dessa två skiljer sig åt på det sättet värmen sprids inomhus.


Den skenbara verkningsgraden (värmefaktorn) i en värmepump kan nå upp till 5. Tekniken i en värmepump är i princip densamma som i en kylanläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg