tisdag 20 mars 2018

Ventilationsfläkt villa

En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra. En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Här får du tips om hur du kontrollerar ventilationen och åtgärdar eventuella brister.


Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. Våra olika modeller har alla funktioner och finesser som skiljer dem åt, men har två saker gemensamt: Hög kvalitet och ett lägre pris.

Söker du fläkt till ventilation ? Ventbutiken har ett stort sortiment med ventilationsfläktar som kan användas i villa eller för ditt kontor. Om du har frågor om vilken modell du ska välja eller funderingar kring alternativ och tillbehör, kontakta oss så hjälper dig. Ventilationsfläkt finns det olika lösningar på.


Vi hjälper ditt system på din villa eller fastighet att bli både funktionell och ge rätt från och tilluft. En takfläkt har flera användningsområden, b. Välj fritt så länge inget slipdamm, sot eller liknande inte transporteras genom kanalfläkten. Spänningsreglerbar, Enkel att montera, Underhållsfri och driftsäker.

För att konvertera ett gammalt F-system till FTX i en villa bör man tänka på att huset tätas först genom att proppa igen tidigare uteluftsdon i väggar och fönster. Samt se till att det finns tillräckliga överluftsspringor mellan rummen. Om det äldre kanalsystemet för F- ventilation ska användas är det också viktigt att det ses över,.


Du får därmed en mycket skön luftomväxling och hög komfort, med minimal risk för kallras. En annan viktig parameter är att. Den ska sörja för att fukt och föroreningar som alstras i ditt hus ska tas bort och ersättas med ny, frisk luft. För att detta ska fungera optimalt måste ett samspel ske emellan tre olika komponenter: tilluft, frånluft och luft som rör sig mellan rum.


På en viktig punkt är ni ganska lika varandra, du och ditt hus, ni behöver båda andas för att må bra. Du andas ju reflexmässigt utan att ens tänka på det, men ditt hus behöver ofta lite hjälp med luftutbytet. I Pax sortiment hittar du produkterna som hjälper dig att skapa en bra luftbalans i bostaden.


Mekanisk frånluft är vanligt i nyare hus, för att få tillräcklig ventilation. Finns möjlighet till värmeåtervinning. Jan Principen för mekanisk ventilation – luft sugs med takfläkt ut genom utluftventiler och ersätts med ny via tilluftventiler. Håll alla kanaler rena och öppna. Prova att hålla ett papper framför utluftventilen, det ska sugas mot ventilen.


Täpp aldrig igen tilluftventiler.

Största fällorna: Självdragsventilation är vanligast . Sep För att få bättre ventilation krävs mer luft. Här visar vi hur du själv kan montera en ny tilluftsventil genom ytterväggen. Dec God ventilation är en förutsättning för att du, din familj och ditt hus ska må bra. En viktig komponent för en bra boendemiljö är ventilation.


Om din villa är för tät och du har dålig ventilation kommer den dåliga luften på kort sikt att orsaka obehaglig lukt i stora delar av bostaden. Imma på fönstren, svårt att få bort fukt i badrummet, trötthet och irriterade luftrör är tydliga tecken på dålig ventilation. Faktum är att luften i procent av alla lägenheter och procent av alla villor inte ens når upp till myndigheternas lågt ställda krav på antalet liter friskluft per sekund och yta eller antal luftomsättningar per . Aug Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa.


Här kan du läsa vilka regler och system som finns, och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och en bra luft. Luften i en bostad behöver bytas ut hela tiden. Var luftinsläppet vid fönstret den enda ventilation som rummet hade? Checklista för ventilation.


Komplettera med uteluftsventiler. Har du problem med radon i huset är det ofta extra viktigt med god ventilation. En bra luftgenomströmning kan göra . Text och bild: Cathrine Bülow. Vi behöver ventilera våra hus för att få bort gammal, använd luft, odörer, överskott av fukt och värme. Byggkemikalier som plastfärger, limmer, fogmassor och plastgolv belastar vår inomhusluft och ökar behovet av ventilation.


Bygg därför aldrig in dessa material i ditt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg