fredag 9 mars 2018

Rexovent värmeväxlare

Vi har snabba leveranser med telefonsupport om du har frågor. Min rekommendation är precis som du själv funderar över, ett aggregat med roterande värmeväxlare. Du kan nu också göra detta med god funktion då du separerat spiskåpan, vilket för övrigt var en mycket förnuftig åtgärd.


Det aggregat som vi har bäst erfarenheter av är Östbergs HERU. Jag är inne på en Östberg Heru, med roterande värmeväxlare. Dyker upp en del frågor som kanske någon på detta forum kan ge råd om?

Flödet genom mitt nuvarande aggregat ser ut som följer ( Rexovent RDAA): rdaa. JPG Efter att kollat specifikationerna för Östbergs aggregat ser jag att de . Min Rexovent bidrar till den globala uppvärmningen, vad göra. Ett med roterande värmeväxlare kanske. Jag har dock ryktesvägen hört att de har problem med isbildning då det är kalt.


De saknar ju dessutom ofta röranslutning för kondensvatten. Enervent LTR- Heru etc. Kan man göra något åt vårt år gamla aggregat?

Rengöring och justering är gjort. Fläktmotorer för utbyt av de flesta typer storlekar av fläktmotorer - Allt. Vi har reservdelar och bästa pris av fläktmotorer som Svab-7-8-Sebovex- Rexovent - Rdaa- Acf- Essvent- Jbdd- Temovex. Om ditt aggregat har beteckningen: ACC, ACF, Minivent eller Rexovent , då har du aggregat från Fläkt Woods och de ersätts av MiniMASTER (RDKS).


Filter, värmeväxlare och fläktar är lätt åtkomliga för inspektion och . Bilden visar ett REXOVENT -system, där luften tillförs rum- men via luftspridare i taket. Alternativt kan tilluftssystemet ra utfört med lufttillförsel bakom radiatorer. Värmeåtervinningsaggregat RDAA. Motor med fläkthjul, 105W. Frånluftsfiltret rengörs två gånger per år (lämpligen april och oktober).


Det dammsugs, varefter det rengörs i varmt vatten tillsatt med diskmedel. Tilluftsfiltret inspekteras och byts vid behov. CASA har en roterande värmeväxlare som tar tillvara energi från den varma luften som är på väg ut från huset (frånluft), och använder denna att värma den kalla uteluften som är på väg in i huset (tilluft).


Den roterande värmeväxlaren har flera fördelar framför en korsströms, eller motströmsväxlare. Förutom hög prestanda så . Då detta aggregat låter ganska mycket stänger vi av det på natten vilket resulterar i dålig ventilation. Vi funderar därför på att byta ut aggregatet mot ett nyare tystare .

FTX aggregat från pålitliga ABB Rexovent , mycket fräscht skick, perfekt för den mindre villan, sommarstugan eller det nybyggda attefallhuset. Ganska kompakt, 1m lång och ca 40cm på sidor så den får lätt plats lite varstans, men . Fördelar med FTX-ventilation är bland annat en mycket god värmeekonomi. Läs om fördelar med FTX-system och mer om från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Tills jag av en tillfällighet råkade upptäcka att en firma, ”Kantherm”, i Spånga som fortfarande reparerade, underhöll och bytte ut delar till ” Rexovent ” - en konkurrent till X-well vars värmeväxlare bygger på samma princip som X-well.


Jag gick in på Kantherms hemsida och upptäckte att man hade tagit fram . Det är en vidareutveckling av vårt aggregat RDAR och är konstruerat för att vara energieffektivt och ha ett lågt SFPv-tal. Det har dessutom en roterande värmeväxlare vilket ger mycket bra värmeåtervinning. Aggregatet har inbyggd styrenhet och bör . Kullagersats (RDAA), 204kr exkl moms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg