fredag 16 mars 2018

Ftx värmeväxlare

En film från Komfovent som förklarar det mesta du behöver veta om val av ventilationsaggregat till hemmet och fördelarna som till- och frånluftsventilation ger för hälsan. Den förklarar skillnaden mellan roterande värmeväxlare och plattvärmeväxlare. Filmen ger också råd om vad man bör tänka på till exempel . FTX aggregat (2) - Luftbutiken.


Från- och tilluftsventilerat hus med värmeväxlare i princip.

Att minimikraven för luftflöden kan vara hälften för bostäder jämfört med andra lokaler där människor vistas är ofattbart. Om du bor i ett hus med självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation är du beroende av vädret . FTX har bättre luftkvalitet tack vare balanserad luftväxling med nästan inget undertryck i huset, vilket gör att inget läckage mellan tillförd och förbrukad luft påverkar inomhusmiljö negativt. All tilluft filtreras via Ffilter och med ett FTX system har du därmed kontroll på ingående och utgående luft.


Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen. Den roterande värmeväxlaren överför både värme och kyla, samt vid köldgrader även fukt från frånluften till tilluften. Resultatet är energiekonomisk fräsch . På senare tid har det annonserats en del kring användande av s.

Det har inkommit frågeställningar till oss rörande om lösningen håller vad som utannonserats och ger tillräcklig avfuktning. FTX värmeväxlare i frågan att säkra krypgrund från radon, fukt och mögel. VENT BioSystem Ett automatiskt fettreduceringssystem för storköksventilation Fördelar: Bibehållen verkningsgrad med upp till Reducerar fett i. Weiter zu För - och nackdelar med FTX -system - Fördelar med ett FTX -system. Ett FTX -system är ett komplett system för att värma inluften med hjälp av frånluften i ett hus.


Systemet för FTX placeras nästan alltid på vinden på ett hus. I ett FTX -system sker hela luftutbytet på ovansidan av huset, både till- och frånluften. Tilluften går via ventiler till vanliga rum, såsom sovrum och . Testlab har testat åtta modeller av FTX -aggregat.


För grovmaskiga frånluftsfilter ger nedsmutsade värmeväxlare , vilket gör att energieffektiviteten minskar. Skall installera FTX -system i nybyggd 2-plansvilla i Dalarna, 1kvadrat, har även jordvärme för uppvärmning och vatten. FTX -aggregatet har, i likhet med en frånluftvärmepump, en värmeväxlare som återvinner värmen i frånluften.


Skillnaden är att värmeenergin överförs till den inkommande tilluften i . Vad bör man undersöka innan man installerar FTX -ventilation? Utmaningen är att hitta lämpliga utrymmen i huset där man kan dra ventilationskanalerna och se till att kanalerna både är rätt dimensionerade och tillräckligt isolerade. En noggrann planritning krävs.


Det är även viktigt var värmeväxlaren.

I värmeväxlaren absorberas värmen i frånluften och förs över till tilluften. Med ett FTX -system kan energibesparingen bli mellan och procent om man jämför med ett hus där värmen inte återvinns. FTX -är konstruerad för att vara enkel och servicevänlig för brukaren.


Luckor, värmeväxlare , filter och fläktar kan snabbt och enkelt lossas utan verktyg. Nackdelar med mekanisk till- och frånluft. Kräver uppvärmning av tilluften, ofta via värmebatterier. Orsakar ofta att det upplevs som kallt i huset. Kanaler måste dras till varje rum, vilket kräver utrymmen för att gömma rör, som vindar eller garderober.


Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare , FTX. Vill du ha ett energieffektivt ventilationsaggregat, kan du välja ventilation med FTX som värmeåtervinning. Detta innebär att den uppvärmda rumsluften passerar FTX ventilationsaggregatet, försedd med värmeväxlare av typ roterande , plattvärmeväxlare eller motströmsvärmeväxlare. Den uppvärmda frånluften möter den . I huset finns också ett mekaniskt ventilationssystem av typ FTX. Aggregatet tar frånluft från badrum, kök och tvättstuga och denna luft förvärmer inkommande luft utifrån och tilluften blåses ut i ventiler i taket i vardagsrum och sovrum.


Vill ni spara på energi och få en bekvämare inomhusmiljö är det bra att installera ett ventilationsaggregat med värmeväxlare i huset. Ventilationsaggregat med värmeväxlare kallas för FTX -aggregat hos återförsäljarna. EXHAUSTO roterande värmeväxlare med FTX är en serie energisnåla och flexibla luftbehandlingsaggregat.


Aggregaten har många möjligheter för automatik och reglering för ett optimalt inneklimat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg