onsdag 14 mars 2018

Fukt i vind

Läs om hur du håller utkik efter fukt och mögel på din vind. Information om fukt , avfuktare och mögel även kallat vindsmögel. Ytterligare en vanlig orsak till fuktskada är tilläggsisolering på vinden.


Det är ett mycket effektivt sätt att sänka uppvärmningskostnaden för huset men mer isolering på vinden betyder mindre värmeläckage och en kallare vind vilket i sin tur ökar risken för en fuktskada på vinden. Fukt på vind är ett vanligt problem. Varför uppstår fukt och mögel på vinden och vad kan man göra åt det.

Men i en modern, ute- luftventilerad vind kan ökad ventilering lösa ett fuktproblem endast under vissa speciella förhållanden. Generellt innebär ökad ventilering att vindsutrymmet blir kallt och fuktigt. Det är därför olämpligt att ventilera vindar i samma grad som förr.


Fokus ska riktas mot att hindra fukt. Hej, Vi har en vind som är helt oventilerad så när som på två vanliga galler i varje gavel (vi har ryggåstak med mycket låg resning) och fick. Då är frågan, vilken luftfuktighet har inkommande luft som du drar in med fläkten, och kan den ta upp någon fukt på vägen ut och motverka detta?


Mögel på kallvin hur vet man om fukt kommer. Vilken fukthalt på vinden nu? Fuktförhållandet i huset påverkas också indirekt av temperatur- och tryckförhållandet i.

Enkelt och lättfattligt om hur en vind fungerar, hur problem uppstår och vad man kan göra. Det är under vinterhalvåret som du ska hålla extra uppsikt på vinden. Det är nämligen under de kalla månaderna som de flesta fuktskador uppstår.


Fukt och mögelskador är ett utbrett problem bland landets husägare. Statistik från Boverket visar att nästan var fjärde husägare har en fuktskadad vind. En fukt - eller mögelskada i huset kan vara en husägares värsta mardröm. Statistiskt drabbas alla hus i Sverige av någon slags fuktskada var femtonde till tjugonde år. Hej, vi har problem med en fuktig vind.


Inbyggd byggfukt kan också innebära fukt - och mögelskador på vinden. Behovet av ventilation varierar från vind till vind och över året. Att ventilera en vind för mycket kan även det orsaka problem. Om uteluften är kall kyls luften på vindsutrymmet ner och kan orsaka kondens mot det kalla yttertaket. En vind ska inte släppa in vatten eller för mycket fukt , vare sig det kommer inifrån eller utifrån.


Utifrån kan fukt komma in om taket inte sluter tätt. Ett tak ska skydda mot regn och det är viktigt att konstruktionern inte läcker. Fukten från bostaden kan lätt stiga upp på vinden om.


Fukt vinden, Fuktproblem på din vind , avfuktare vind , Vindar blir fuktiga, Fuktig vind , kondens på vinden, vindsavfuktare , fuktskada kallvind avfuktning. Få upptäckter gör en husägare så upprörd och ängslig som en mögelfläck.

Så har det varit under de senaste årtiondena. Allt oftare har vi talat om mögelhus och det i en så negativ bemärkelse att mögel alltid förknippas med svåra rötskador, dålig lukt och direkta hälsorisker. Luktproblemen och de allergiska besvär . Fukt i relation till vind och temperatur i passivhus. Moisture in relation to wind and temperature in passive houses.


Fakulteten för hälsa-, natur- och teknikvetenskap. Störst risk för läckage och fuktinträng- ning genom. Vanligt utförande av ett tak med kall vind. Både takfot och gavlar har öppningar för ventilation. Vi hjälper både villaägare och större fastighetsägare att kontrollera, utreda och lösa eventuella fuktproblem, tryggt och effektivt.


När vi duschar, lagar mat, andas och lever i våra hus bildas fukt som stiger med luften upp på vinden. När det är blåsigt ute kan fukt vandra in på vinden genom ventilerna. På vintern är det inte ovanligt att takytor som är riktade mot himlen utsätts för nattutstrålning. Många tror att fukt utifrån är det största problemet, men så är det inte.


Vanliga anledningar till att vinden blir fuktig . Det är istället fukten inifrån som ofta orsakar fuktproblem och. Orsaken till detta är bland annat vind , ventilation och temperaturskillnader mellan utomhusluft och inomhusluft. Den varma och fuktiga inomhusluften vill röra sig ut ur huset .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg