fredag 16 mars 2018

Kakelugn pellets

Kombinera luftvärme, pellets , kakelugn och keddy. Kakelugn eller braskamin? Ek brinner inte ensam, men ger en mycket effektiv eldning - lite snålare än bara björkved.


Eld kan du också få från pellets eller briketter. Det finns speciella värmekorgar av smide i handeln, avsedda för pellets.

Man sätter helt enkelt in smideskorgen i spisen och tar ut korgen när den behöver fyllas på. Du får på så vis en mycket effektiv kakelugn. Detta är en klar fördel om bor i ett område med strömavbrott vintertid.


Pelletsföråd och matning placeras i ex. Det fungerar över förväntan i kakelugnen (har väldigt liten vedöppning) 1korg gör kakelugnen lite ljummen och brinner i ca. Bra i stället för att elda hela tiden.


I kaminen däremot klarar den inte av ngn. Hur eldar man i kakelugn ?

Stockholms läns museum - Eldning i kakelugnar old. Det är av stor vikt att veden är torr för att få en bra brasa. Ett mer miljövänligt alternativ är eldning med pellets , ett biobränsle som är torrare och renare än ved.


Med pellets , ved och loggs värmer du upp ditt hus både billigt och miljösmart. När det gäller eldning i kakelugnar , kaminer och öppna spisar gäller det att elda rätt för att värna miljön. Om du har en öppen spis, kakelugn eller kamin och vill prova fördelarna med pellets så går det utmärkt. Det enda du behöver göra är att skaffa en pelletskorg, en investering på några hundralappar och uppåt.


Som namnet antyder är det en korg som du fyller med pellets och ställer in i din eldstad. Elda pellets i kamin, öppenspis och kakelugn med pelletskorg för jämnare eldning! På bilden IKEAs pastainsats (kr) till pastakastrullen! Man fyller en korg med pellets och antänder bränslet uppifrån.


Förbränningen blir då jämn och långsam. En normal brinntid är 0-tim, vilket ger en avgiven effekt . Jag tänkte berätta om eldning i kakelugn med pelletskorg. Det fungerar mkt bra jag eldar i den största modellen av sexkanten, rågad rymmer den kg pellets det fungerar bäst om du fyller ut eldstaden med en så stor korg som möjligt, på så vis tvingar man luften upp genom pelletkorgen och så lite luft . Njut av en värmande brasa.


Elda med mm pellets i vanliga braskaminer, kakelugnar och öppna spisar.

Ett säkrare alternativ till att tända en brasa i naturen. Lämnar minimalt med aska. Veden håller dock på att ta slut och då funderar jag på att elda pellets istället.


Ge mig några skäl till varför det inte skulle gå. Måste förmodligen lägga in ett raster så att glödbädden höjs och får luft underifrån, kan jag tänka. Inga gnistor från flamman. När du eldar med pellets blir flamman i korgen öppen och utan gnistor.


Det gör att det passar i så gott som alla kaminer, kakelugnar och öppna spisar. Vi säljer pelletsprodukter, braskaminer, gjutjärnskaminer, spisinsatser, braskassetter, täljstenskaminer, vedspisar, kökspannor, förbränningstoalletter, muurikka och tillbehör. Fördelar med pellets är att det är ett biobränsle. En kamin eller kakelugn ger värme och en hög trivselfaktor. En brasa i en braskamin skapar trivsel.


Ariterm är en av världens mest erfarna leverantörer av system för uppvärmning med pellets. Tillverkningstraditionerna går . I dag är vi två i företaget som jobbar med pelletskaminer, pelletsbrännare, pelletspannor, vedspisar, vedkamminer, täljstenskaminer, skorstenar, skorstensreparationer, gasolspisar, gasolkylskåp,. Bosta hem och trädgård.


Vi har stort lager med pellets alltid . Om man installerar en pellets - kamin kan man räkna med att man kan ersätta en högre andel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg