tisdag 8 september 2015

Brandgasventilator

Andra benämningar är brandventilator, röklucka. Anordning fast monterad i antingen tak eller fasad för att sänka temperatur i byggnad vid bran evakuerar dödliga brandgaser, förenklar insats av räddningstjänstens rökdykare, förlänger utrymningstid och rädda restvärde. En brandgasventilator , eller röklucka som det också kallas, monteras vanligen i taket, på fasaden men den kan också monteras i marken och är i första hand till för att leda bort livsfarlig brandgas.


Tyvärr är bränder något som händer vare sig vi vill eller inte och det är alldeles för många som skadar sig i samband med brand. I denna ordlista förklarar vi vanligt förekommande ord inom vår bransch.

Klicka på bokstäverna här nedan. Kontakta oss om du har frågor. Please select from the menu above. Aerodynamisk area (Aa) Den geometriska arean multiplicerad med rökluckans för att få fram . Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler.


ICOPAL Svita brandgasventilator. Längs med taknock med gångjärnssidan mot takfoten. OBS: Gäller för taklutning max grader.

Vid högre lutning kontakta Icopal för diskussion . Den har en motordriven öppningsfunktion som styrs av en rökdetektor eller en temperaturgivare som. Sky Vent brandgasventilator har en uppåtgående kupol av eller lager akryl, klart eller opalt. Modern uppåtgående brandventilator med isolerat plåtlock.


Smoke Vent har ett värmeisolerat lock av aluzinkplåt. Modern utåt- eller inåtgående brandventilator för montering i vägg. Uppåtgående brandventilator med ljusgenomsläppligt bågformat lock. Ventilatorn kan vara under-, över- eller sidokant-hängd.


Allmänna service- och underhållsföreskrifter för rökluckor och annan brandgasventilation. Ventisol Brandventilator VBP är en brandgasventilator med ett eller två uppåtgående plåtlock. I överkant av sargen finns en förmonterad PVC-kappa för enkel anslutning av tätskikt. Invändigt är sargen helt plåtklädd. En röklucka är en lucka som används för att vädra ut rök och brandgaser genom tak och fasad.


Den korrekta benämningen är brandgasventilator , som förekommer i exempelvis i industribyggnader, trapphus och källare för att användas vid eldsvåda eller för att vädra ut kall rök. Brandgasventilatorn kan öppnas manuellt av . Färre leverantörer minskar risken för misstag. Vi har valt att enbart arbeta med brandgasventilation vilket givetvis har gjort att vi har skaffat oss en unikt bred kunskap inom området.

Oavsett om det är gårdagens, dagens eller morgondagens brandventilation så har vi lösningen och svaret på Era frågor. I vissa lokaler ställs obligatoriska krav på brandgasventilation enligt Boverkets Byggregler. Projektering och dokumentation. I denna bok omfattar begreppet brandgasventilation alla de åtgärder som kommunernas räddningsstyrkor vidtar vid bränder, framför allt i byggnader, för att släppa ut brand eller brandgaser till det fria.


Restvärdesräddning som kan vara en positiv bieffekt i samband med brandgasventilation omfattas inte. System för brandgasventilation. Vid en brand är inte elden den huvudsakliga risken. Det är den giftiga röken som skördar flest liv: av alla som mister livet i en brand är offer för giftiga brandgaser.


Vanliga standardhöjder är 250mm eller 450mm men vi kan tillverka sargen i valfri önskad höjd. Sargen är isolerad med stenlull. Locket öppnar cirka graders vinkel .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg