tisdag 15 september 2015

Mekanisk rengöring

Den viktigaste grundförutsättningen för rent badvatten är effektiv mekanisk rening. Med det menas filtrering, bottenrengöring och allmän städning i och kring poolen. Dålig filtrering av poolens vatten kan aldrig ersättas med mera kemikalier.


Poolfilter finns i olika utföranden och med varierande kvalitet . Vi rekommenderar därför att du ser till att ditt spa eller din badtunna har ett effektivt, rätt dimensionerat reningsfilter. Exempel kan vara blodtrycksmanschett och stetoskop.

Om de använts vid vård eller behandling av en vårdtagare med pågående infektion där det finns risk för förorening skall de . Det kan ske torrt eller vått genom mekanisk eller hydromekanisk bearbetning av ytan. Hjälpmedel inkluderar olika verktyg som borstar, trasor eller högtryckstvätt. Ofta används rengöringsmedel som kemiskt sett oftast är detergenter för att lösa fett och smuts. Rent, höggradigt rent och sterilt.


Rent - för ögat synligt rent. Genom mekanisk rengöring med vatten och rengöringsmedel är det möjligt att uppnå graden rent. Föremål och produkter som berör oskadad hud ska vara för ögat synligt rena t. Rena produkter används vid kontakt med intakt hud (inte slemhinnor).

T ex ett handfat som används till samma . Disk- eller rengöringsmedel används. Olika behandlingar eller ingrepp kräver olika grader av renhet hos det material . Smittrening med ytdesinfektionsmedel med tensider. Engångsduk fuktad med desinfektionsmedel.


Wibax producerar egna kemikalier för rengöring inom användingsområdena golv , betong, stål, fasader, hållbarhet, filtar, viror, torkkåpor, maskinutrustning. Manuell och mekanisk rengöring med engångsduk. Mekanisk rengöring är den viktigaste delen av rengöringen, eftersom den tar bort det mesta av eventuella smittämnen. Om smittämnen ligger i eller under ett smutslager har dessutom desinfektionsmedel sämre eller ingen effekt.


Vissa smittämnen kan överleva under lång tid på till exempel smutsig boxinredning. Fotbadkaret ska rengöras och desinfekteras efter varje kund eller förses med insatsskydd av engångstyp. Alla ytskikt ska vara täta och släta. Smuts samlas i sprickor och slitna ytor där bakterier kan växa till. I fuktiga miljöer trivs mikroorganismerna.


Kontrollera därför att ventilationen fungerar bra. Med mekanisk rengöring menas att man tar bort smuts genom att skura, skrubba, skrapa eller liknande metoder. Denna renhetsgrad uppnås genom mekanisk rengöring med rengöringsmedel och vatten.


Om produkterna använts vid vår undersökning eller behandling av en vårdtagare med pågående infektion där det finns risk för smittspridning eller varit i kontakt med kroppsvätskor ska de desinfekteras i samband med rengöringen.

Polly-pigmetoden är lika enkel som genial. En bra mekanisk rengöring med rengöringsmedel och vatten kan vara tillräckligt för att åstadkomma ”rent”. Avlägsna all synligt smuts på instrumentet genom mekanisk rengöring , t. Spola igenom kanylerade ( rörformiga) instrument med kallt vatten.


Lägg instrumenten i en diskdesinfektor för värmedesinfektion. För föremål som inte kan värmebehandlas är . De instrument som kommer i beröring med skadad hud och slemhinnor utan att skära igenom dem ska vara höggradigt rena och efter användning rengöras enligt nedanstående rutin innan de används på nästa elev. Rengör på följande sätt: 1. Alternativt kokning under .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg